Política 11/10/2011

Botifarrada contra la Hispanitat a porta tancada per ordre de l'alcalde Albiol

Les JERC Badalona hauran de celebrar el tradicional sopar popular en contra la diada espanyola en el seu local, després que l'alcalde Xavier García Albiol els hagi prohibit fer-ho a la Rambla

Ara
2 min

BarcelonaLes Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) de Badalona celebraran aquest dimarts a la nit la tradicional botifarrada que, des de fa 10 anys, organitzen al voltant del 12 d'octubre, en el marc de les les Jornades contra la Hispanitat. Però enguany hauran de fer-ho a porta tancada, després que l'alcalde de la ciutat, el popular Xavier García Albiol, els hagi denegat els permisos per fer-ho a la ubicació habitual, la Rambla de la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Oriol Rius, secretari de política general de les JERC Badalona, assegura a l'ARA que és “el primer any” que se'ls prohibeix celebrar l'acte a l'aire lliure. “Sempre hem complert amb la normativa”, pel que respecta a “temps i límit de soroll”, subratlla Rius, que assegura que “mai” se'ls ha queixat cap veí. El secretari de política general explica que divendres passat van rebre una carta de la regidoria de Via Pública de l'Ajuntament, en la qual se'ls informava de la denegació dels permisos per celebrar l'acte a la Rambla de la ciutat, “sense proposar cap solució alternativa ni aportar més detalls”. Rius també subratlla que un portaveu de les JERC Badalona es va posar en contacte amb la regidoria “via telefònica”, i la resposta va ser “no és pot fer ús de la via pública si no és per un acte organitzat per l'Ajuntament”. No obstant, Rius destaca que “sempre han celebrat les jornades a l'aire lliure". Les JERC Badalona han decidit fer un acte alternatiu a l'habitual en el local que tenen a la ciutat, “sense modificar la data establerta des d'un inici”, però estan estudiant la possibilitat “d'alguna acció” per mostrar el seu rebuig a la decisió de l'Ajuntament.

El sopar, que començarà a les 21 hores i comptarà, també, amb un concert acústic, se celebrarà al local que l’organització juvenil té al número 6 del carrer Juli Garreta.

Les JERC han organitzat diversos actes reivindicatius per aquest 12 d'octubre. Sota el lema “No tenim res a celebrar”, l'organització juvenil ha previst activitats culturals i socials a Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat, al barri de Sants de Barcelona, Moià, Girona, Cassà de la Selva, Blanes, Hostalric, Arenys de Mar, Lleida, La Garriga, Cerdanyola del Vallès, Terrassa, Sant Cugat i Palma.

stats