Política 10/04/2018

Brussel·les rebutja valorar si tallar autopistes és terrorisme i diu que "no entra" en les seves competències

El portaveu de la Comissió Europea evita contestar fins a quatre vegades les qüestions sobre els CDR

Acn
1 min
El portaveu de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, durant la roda de premsa d'aquest dimarts

Brussel·lesEl portaveu de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, ha evitat aquest dimarts valorar les detencions de membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) en l'operació de la Guàrdia Civil. Preguntat per l'ACN sobre si la CE considera que les acusacions de rebel·lió i terrorisme són "proporcionades", Schinas ha rebutjat comentar-ho al·legant que desconeix els fets i que, "en qualsevol cas", són processos judicials en marxa en un estat membre i que, per tant, "no entren" en les seves competències.

Davant la insistència dels periodistes, que han preguntat en fins a quatre ocasions sobre què opina la Comissió del fet que s'acusi els CDR de terrorisme, el grec ha dit: "La CE pot tenir una opinió en molts temes, però tenim dret a fer-ho quan són àrees en les quals la UE té competències".

Un dels corresponsals ha retret al portaveu que, per exemple, a Turquia se li demani "no fer ús de l'acusació de terrorisme" i que, per contra, no s'entri a valorar acusacions "similars" a Espanya. "S'utilitza l'acusació de terrorisme per coses que no hi tenen res a veure, però la CE diu que no té ni opinió ni competències", ha lamentat el periodista italià. "No puc dir res més, si em demanes avaluar el sistema judicial espanyol puc dir que l'última vegada que vam comprovar-ho Espanya era una democràcia", li ha respost Schinas.

stats