Política 28/05/2013

El PP de Burjassot es desmarca de la concentració contra “l'alcalde 'catalanista'” i no sap què hi feia el seu logo

La portaveu municipal, Cristina Subiela, diu: "No tinc res en contra dels catalans, m'encanta com defensen el que és seu i els valencians hauríem de fer el mateix"

2 min

La portaveu del grup municipal del PP de Burjassot (Horta Nord), Cristina Subiela, ha manifestat aquest dimarts en declaracions a l'ACN que el seu partit "ni ha convocat ni s'ha adherit" a la concentració que sota el lema 'No volem un alcalde catalaniste', ha tingut lloc a la localitat. Subiela ha assegurat no saber quina era l'entitat que convocava la protesta i ha afirmat que el PP "no promociona cap concentració". La portaveu popular, que ha dit compartir algunes de les reivindicacions de la concentració com l'oposició a l'augment de d'impostos, ha dit que "algun" militant del PP pot haver anat a títol individual.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ho he dit al ple, que no tinc res en contra dels catalans, que m'encanta com defensen el que és seu i que els valencians hauríem de fer el mateix", ha manifestat Subiela. La cap de llista del PP a Burjassot ha afegit que no critica la concentració perquè hi ha alguns punts que es comparteixen però ha remarcat que "amb els grups radicals, desvinculació absoluta".

Durant el ple municipal que s'ha celebrar aquest dimarts a Burjassot, el PP ha presentat una moció perquè el municipi surti de la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull, que ha estat rebutjada per tots els grups parlamentaris. Al mateix ple s'ha aprovat per unanimitat a proposta del PSPV-PSOE una moció condemnat l'intent de boicot a l'homenatge a Estellés que va realitzar l'Ajuntament de Burjassot amb presència del president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer. Els grups també han aprovat per unanimitat una moció de Compromís en suport a Ramon Ferrer.

Concentració

Abans i durant el ple, un centenar de persones s'han concentrat a la plaça Emili Castelar de Burjassot davant del consistori de la ciutat, sota el lema 'No volem un alcalde catalaniste a Burjassot'. La concentració, convocada pel Grup d'Acció Valencianista (GAV), ha comptat amb el suport de formacions de l'extrema dreta com España 2.000. La concentració, convocada per la 'Plataforma valencianista de Burjassot' (que no compta amb registre oficial) ha estat registrada a la delegació del govern espanyol pel GAV i comptava amb el suport d'España 2.000, Círcul Cívic Valencià, Renovació política, Valenciafeeedom.com o Estudiantes por la libertad, i partits adherits com Unió Valenciana i el PP local, segons el cartell de la convocatòria.

La convocatòria tenia per objecte protestar contra "l'alcalde catalaniste de Burjassot" i en contra de "les orgies catalanistes, la pujada d'impostos, els concerts proetarres, la gestió municipal deficient i la política cultural sectària del consistori". A la concentració s'hi ha desplegat una gran senyera valenciana i s'han proferit crits en contra de l'alcalde de Burjassot i lemes 'blavers' com "Som valencians, mai catalans", "Som i serem valencians" o "Llengua valenciana, mai catalana".

No és la primera acció que España 2.000 i altres grups de l'extrema dreta han protagonitzat darrerament a Burjassot. Fa unes setmanes, l'estàtua de Vicent Andrés Estellés va aparèixer pintada de blau la mateixa setmana que el GAV va intentar boicotejar un acte en homenatge a Estellés al consistori. El president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, també va patir pintades de "traïdor" i "catalaniste" al seu domicili a València.

stats