Política 27/10/2014

Bustos demana una excedència després que la Diputació li assigni plaça de funcionari

Se li va assignar una plaça de funcionari al recinte de Torribera de Santa Coloma de Gramenet

Europa Press
2 min

SabadellL'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha demanat una excedència de sis mesos sense retribució després que la Diputació de Barcelona hagi acceptat la seva petició de reincorporar-se a l'ens com a funcionari. Segons han explicat fonts de la Diputació a Europa Press, l'organisme va acceptar la sol·licitud de l'exalcalde de Sabadell de reubicar-lo i li va assignar una plaça de funcionari al recinte de Torribera de Santa Coloma de Gramenet, semblant a la qual tenia abans d'acollir-se a un permís especial per dedicar-se a la política.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Es tracta d'un lloc de treball que correspon a la mateixa categoria que tenia i que ara com ara no desenvoluparà perquè ha demanat aquest permís, que se li ha concedit", han explicat aquestes mateixes fonts. Pel que fa a la retribució que li correspondria, els responsables de la Diputació han indicat que quan arribi el moment "es valorarà si la seva anterior condició de càrrec públic s'insereix o no en el conjunt de garanties que preveu la legislació vigent" per als funcionaris de carrera que, trobant-se en situació de serveis especials, reingressen en actiu.

El mes de setembre passat l'exalcalde de Sabadell imputat en el cas Mercuri va sol·licitar la reincorporació a l'ens públic, on va treballar abans de començar la seva carrera política –comptava amb el nivell D de funcionari i va treballar a l'Institut Paleontològic de Sabadell Miquel Crusafont–.

Bustos es va veure obligat a demanar la reincorporació per no perdre la plaça que encara conserva, ja que després d'abandonar el seu càrrec com a regidor sense cartera a l'Ajuntament de Sabadell va deixar automàticament de formar part del grup del PSC a la Diputació.

Manuel Bustos va ser alcalde de Sabadell des del 1999 fins a febrer del 2013, quan es va veure obligat a deixar l'alcaldia arran de l'esclat del cas Mercuri, pel que té una desena d'imputacions pendents de resoldre. El passat 16 de setembre, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va acordar enviar a judici l'exalcalde de Sabadell per la peça del cas Mercuri referent a un presumpte tràfic d'influències a l'Ajuntament Montcada i Reixac.

stats