POLÍTICA
Política 05/12/2011

C's avisa del "greu problema institucional" que provoca Mas en donar per trencat el pacte constitucional

Jordi Cañas adverteix que el president tensa les relacions amb Espanya i acusa el Govern d'incomplir la carta magna espanyola i situar-se "al marge de la llei"

Ara
2 min
Jordi Cañas, durant la roda de premsa

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El portaveu de Ciutadans (C's), Jordi Cañas, considera que el president de la Generalitat, Artur Mas, genera "un greu problema institucional" i tensa les relacions entre Catalunya i Espanya per dir que el pacte constitucional està trencat, justificant així la seva absència a les celebracions pel XXXIII aniversari de la Constitució. Per Cañas, els motius donats per Mas per no assistir a Madrid a l'acte commemoratiu de la Constitució evidencia que el Govern "incompleix" la Carta Magna, i que, per tant, "està al marge de la llei".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, Cañas ha avisat que Mas, al seu entendre, no només fa un “lleig institucional" i ja "tradicional", en el qual prèviament s'havien afegit Pasqual Maragall, Jordi Pujol -a partir de l'any 1988-, i José Montilla, l'any passat (enguany, ja com a senador, el primer secretari del PSC hi assistirà). "El trencament del pacte constitucional, dit en boca del president de la Generalitat legitima de manera extraordinària la gravetat d'aquestes declaracions", raona el diputat de Ciutadans. "Ja ens hem acostumant al to de confrontació amb la resta d'Espanya, però Mas ha iniciat una escalada de declaracions especialment perillosa", afegeix. Jordi Cañas dóna dos motius: d'una banda, s'evidencia "que una bona part de la seva gestió al capdavant de la Generalitat la fa al marge de la Constitució" i que el Govern es declara "públicament insubmís davant la sentències del TC", informa l'ACN.

Ciutadans (C's) commemorarà pel seu compte l'efemèride amb un acte de caire festiu i popular que es celebrarà a partir de les onze del matí al Parc de la Ciutadella de Barcelona. "Els principis de la Carta Magna estan en perill per dos factors: els nacionalisme que l'ataquen constantment i la crisi econòmica, amb les seves corresponents retallades en salut, educació i serveis socials", ha reblat.

stats