POLÍTICA
Política 29/09/2013

C's vol reunir-se amb la direcció del PP i el PSOE per conformar una majoria que aturi el procés sobiranista

Insta socialistes i populars a reaccionar al més aviat possible per "recuperar la normalitat democràtica"

Acn
2 min

BarcelonaCiutadans ha reafirmat la seva intenció de reunir-se "el més aviat possible" amb la direcció del PP i del PSOE per tractar el procés sobiranista català. El portaveu de C's, Matías Alonso, ha ressaltat que la formació vol buscar i aplicar les "solucions que siguin necessàries" amb el president de l'Estat, Mariano Rajoy, i el líder dels socialistes espanyols, Alfredo Pérez Rubalcaba. "S'ha de fer des del convenciment que la defensa de l'estat de dret és l'única garantia de la democràcia", ha insistit Alonso. El portaveu ha ressaltat que C's continuarà defensant "la unió de tots els espanyols" i treballarà per articular una "nova majoria" que permeti recuperar la "normalitat democràtica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Des de C's seguirem treballant per revertir l'actual situació política a Catalunya, per articular una nova majoria que, després de les pròximes eleccions autonòmiques, permeti recuperar la normalitat democràtica", ha assegurat el secretari general i portaveu del partit. En aquest sentit, Alonso ha criticat que CiU i ERC segueixin "apuntalant" el "seu procés per la divisió" dels ciutadans de Catalunya i apostant "per la ruptura" amb la resta d'Espanya. "Ja són gairebé tres anys d'impuls continuat a la secessió utilitzant tots els ressorts del poder i basant-se en un cúmul de falsedats que pretenen legitimar i revestir d'aparença democràtica el que no és més que un atac directe a l'essència de la democràcia", ha lamentat.

Catalunya no té dret a decidir

El portaveu ha considerat que el que "separatistes i molts despistats anomenen dret a decidir" s'està utilitzant com un eufemisme per parlar del "dret d'autodeterminació", un element que, segons Alonso, no és "aplicable ni recognoscible per a Catalunya". "No són sinònims sinó que s'utilitzen per despitar i confondre en un intent de donar aspectes de legitimitat a uns plantejaments polítics profundament il·legítims i antidemocràtics", ha insistit. Per tot això, demana al líder dels socialistes catalans, Pere Navarro, i a tota la direcció del PSC que no es deixin "manipular" per "l'intent de legitimació del procés que plantegen des de CiU, ERC i ICV".

stats