dret a decidir
Política 08/08/2013

L'ANC respon a Unió: "La via catalana és la via catalana cap a la independència"

Carme Forcadell diu a Catalunya Ràdio que el dret a decidir "ja el tenim com a poble", alhora que remarca que l'objectiu principal de la cadena humana és forçar que es convoqui la consulta

Ara
1 min

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) tanca qualsevol possibilitat de canviar l'eslògan de la cadena humana de la Diada, com suggereix Unió. En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', la presidenta de l'entitat, Carme Forcadell, ha remarcat que "la via catalana és la via catalana cap a la independència", i ha subratllat que "no tindria cap sentit" fer una manifestació per "reivindicar un dret que, com a poble, ja tenim, que és el dret a decidir".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La resposta de Forcadell arriba l'endemà que el secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, enviés una carta a l'ANC instant l'entitat a reconvertir la cadena humana per la independència, que pretén travessar Catalunya la pròxima Diada, en un acte circumscrit al dret a decidir que permeti la "unitat de totes les forces catalanistes del país".

Forcadell ha "agraït" la proposta d'Unió, i amb certa sorna ha recordat que l'any passat també els van instar que la manifestació de l'Onze de Setembre fos pel pacte fiscal, i no per l'autodeterminació de Catalunya.

Forcadell ha reiterat que l'ANC és una entitat que treballa per la independència, alhora que ha remarcat que l'objectiu prioritari de la via catalana és "forçar" que es convoqui la consulta. En aquesta línia, s'ha mostrat convençuda que totes les forces catalanistes cerquen el mateix objectiu, i ha instat Unió a participar, com a tal, a la cadena humana de la pròxima Diada.

stats