Política 27/10/2014

Camacho reitera que el govern espanyol no permetrà el nou 9-N

"Iceta ha dit el que tots sabíem perquè la democràcia espanyola no preveu plebiscitàries", assegura la líder del PP de Catalunya

1 min

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha reiterat aquest dilluns que el govern espanyol no permetrà que es faci el procés participatiu del 9-N perquè "no té cap garantia democràtica". Ho ha explicat aquest dilluns en roda de premsa després del comitè de direcció del partit –aquesta vegada, amb representants territorials i de Noves Generacions–, que es tornarà a reunir el 4 o 5 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els mateixos separatistes són els qui organitzaran, votaran i recomptaran els vots", ha lamentat la dirigent popular, qui ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, d'enganyar els catalans. Ha afegit que "el 9-N és la gran mentida i sembla que ja tenen decidit que dos milions de persones votaran".

A més, Camacho ha criticat la gestió de Mas en "utilitzar com a escut els funcionaris, que no tenen per què donar la cara i que seran responsables de la il·legalitat" de la consulta. També ha qualificat Mas com un "succedani de president que porta dos anys sense governar", per la qual cosa demana un nou president reformista que no sigui un triler, segons ella.

Les paraules d'Iceta

Camacho també s'ha referit a les paraules del líder del PSC, Miquel Iceta, sobre el fet que a l'Alemanya del 1934 es van celebrar unes plebiscitàries. "Iceta ha dit el que tots sabíem, perquè la democràcia espanyola no preveu eleccions plebiscitàries", ha dit. També s'ha mostrat sorpresa per les crítiques que ha rebut el líder socialista i que, tot i això, "no es qüestionin les accions d'Artur Mas".

stats