CAS DE LES ESCOLTES
Política 20/06/2013

Camacho pacta amb Método 3 per no haver d'anar a judici

Albert Martín Vidal
2 min

Barcelona.Alícia Sánchez-Camacho ha pactat amb Francisco Marco, director de l'agència de detectius Método 3, una solució que li evita haver d'anar a judici pel cas de presumpte espionatge polític. La presidenta del PP a Catalunya havia posat una denúncia contra Método 3 per haver enregistrat el juliol del 2010 una conversa d'ella al restaurant La Camarga de Barcelona amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola. Segons l'acord fet públic ahir, Método 3 assumeix que "dos extreballadors van enregistrar i difondre la gravació de la conversa" i per això ha iniciat accions legals contra ells. L'agència, en liquidació, accepta fer front a la indemnització de 80.000 euros reclamada per Camacho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Marco admet així la falta comesa per dos dels seus extreballadors per haver difós el contingut de la gravació. Però al llarg dels 12 punts de l'acord no s'aborda el tema clau: si la conversa es va enregistrar amb coneixement de les protagonistes o sense. El mateix Marco va declarar en el seu moment que la conversa va ser demanada per algú pròxim a l'entorn de Camacho.

El malestar d'altres imputats

En l'acord s'estableix que Camacho concedeix el perdó a l'agència tant a nivell civil com penal, cosa que implica que el cas no s'arribarà a jutjar. Però Rubén Romero, advocat d'Alejandro Borreguero, un dels extreballadors de Método 3 imputats pel cas, avisava ahir que no acceptarà cap "perdó" i que arribarà al final de la qüestió: "Tinc la certesa absoluta que la gravació es va fer a instàncies del PP i amb el coneixement del PP". Fa un mes, fonts del PP consultades per l'ARA asseguraven sobre l'estratègia judicial de Camacho per evitar anar a judici i sobre la figura jurídica del perdó de l'ofès -que finalment s'ha invocat- que així la líder popular "no hi guanyaria res" i que es volia "arribar al fons de la qüestió".

Fonts relacionades amb el cas asseguren que el que es va parlar a La Camarga era la base dels informes policials apòcrifs sobre presumptes delictes econòmics de la família Pujol i el president Artur Mas. El cas va esclatar al febrer i va desembocar en la detenció de Marco i de tres extreballadors més de Método 3. L'afer va provocar llavors una pugna política entre la Generalitat i el govern central per determinar quin cos policial se'n feia càrrec, i va ser el Cos Nacional de Policia qui va guanyar la partida.

Método 3 viu una situació convulsa per les tenses relacions entre els extreballadors de l'agència i Marco, que els deu quantitats que en algun cas superen els 200.000 euros.

stats