Política 07/10/2014

Sánchez-Camacho: "Enviar les coses al TC és la nostra democràcia"

La presidenta del PP de Catalunya anuncia que tornarà a reivindicar una reforma del model de finançament

Ara
2 min

BarcelonaFarà el govern espanyol en algun moment alguna proposta a Catalunya? Segons la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, l'oferta és la següent: "Tornar a recuperar el seny". I és que la dirigent popular considera que la prioritat en aquests moments és que el president de la Generalitat, Artur Mas, abandoni la "situació de tensió" i anunciï que el 9-N no es celebrarà. És per això que en una entrevista a 'El matí' de Catalunya Ràdio ha demanat al president català que deixi "d'enganyar" els catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Camacho assegura que des de que es van reunir Mariano Rajoy i Artur Mas el passat 30 de juliol els gabinets dels dos presidents han estat "en permanent contacte". De fet, ha explicat que el document amb les 23 peticions que va fer el cap de l'executiu català va ser enviada "ràpidament" als ministeris perquè fossin estudiats.

La presidenta del PP de Catalunya insisteix, però, que el diàleg entre Catalunya i Espanya no es pot situar "fora dels límits de la llei" i que el govern espanyol s'ha de mantenir "ferm" davant qualsevol gest del Govern que traspassi aquesta línia vermella. "Enviar les coses al TC és la nostra democràcia", ha sentenciat.

Un cop passat el 9-N i rebaixada la tensió, la dirigent popular considera que la solució ha de passar per una reforma del model de finançament, una proposta que ja fa temps que defensa i que ha estat rebutjada per alguns importants barons del seu propi partit. Tot i això, Camacho subratlla que no desistirà de seguir reivindicant que Catalunya té una pressió fiscal "molt alta" i que "no té garantit el principi d'ordinalitat". En canvi, reformar la Constitució, com demanen els socialistes, no és, per als populars, la solució. "Dir que Espanya ha de ser federal és només un canvi de nom", ha etzibat Camacho.

L'origen del conflicte

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; } La líder dels populars catalans ha negat que l'origen del conflicte territorial fos la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Segons ella, la prova que la societat catalana "no es va fracturar" per això va ser que el Govern d'Artur Mas va aprovar amb el PP els pressupostos pocs mesos després. "Després de la sentència del TC sobre l'Estatut el senyor Mas estava pactant amb mi", ha recordat. La dirigent popular ha defensat, doncs, que el procés sobiranista ha estat "induït" pel president de la Generalitat com a "drecera" per no parlar de la governabilitat i d'una "situació límit" que a parer dels populars no ha sabut gestionar.

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }

stats