POLÍTICA
Política 05/12/2012

Camacho es reunirà amb Wert per "millorar" la llei educativa

Atribueix a una "campanya de confrontació i divisió" del Govern i a un interès de CiU per tapar la patacada electoral la plantada del Govern. Assegura que la proporcionalitat entre el català i el castellà a l'escola la fixarà la Generalitat

M.colomer
2 min
Sánchez-Camacho, a la seu del PP

BarcelonaTot respon a una "campanya de confrontació i divisió" orquestrada pel Govern i dirigida per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Almenys així ho veu la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, que no ha estalviat artilleria contra el Govern, especialment contra Irene Rigau i contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per haver "utilitzat la llengua" per atiar la "confrontació" amb Espanya. De fet, Camacho atribueix la plantada de Rigau a aquesta suposada campanya per "desviar l'atenció" i "dividir la societat catalana".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La líder dels populars de Catalunya ha comparegut aquest dimecres per primer cop des que dilluns es va donar a conèixer l'esborrany de llei orgànica de millora de la qualitat educativa, i ha anunciat que es reunirà, probablement dilluns que ve, amb el ministre José Ignacio Wert per negociar "millores" al text. Ha deplorat, això sí, que el Govern hagi renunciat a negociar el text i estigui propagant "falsedats" que li fan pensar que "ni se l'han llegit".

La proporcionallitat, cosa del Govern

Segons Sánchez-Camacho, és "fals" que el català quedi relegat amb la proposta de llei que ahir va presentar Wert. Per ella, la nova llei educativa ha de "garantir evidentment el castellà com a llengua vehicular i el català com a llengua vehicular”, cosa incompatible amb el model d'immersió lingüística. Però Camacho ha volgut subratllar que serà la Generalitat qui podrà establir la proporcionalitat entre les dues llengües.

"Com poden parlar d'atac si són ells els que establirien la proporcionalitat?", ha etzibat la líder popular, que ha avisat que "no s'ha de permetre que el castellà hi sigui en menor proporció que el català". "Els únics que van en contra de les llengües són els que les prohibeixen", ha reblat, per reflexionar: "A ningú li entraria al cap que el francès no fos llengua vehicular a tot França o l'anglès a tot Anglaterra". Per tot plegat, Sánchez-Camacho ha acusat CiU de fer un ús interessat de la polèmica per "trencar i dinamitar els acords amb el PP" en benefici de la negociació amb ERC.

stats