Política 10/07/2014

L'alcaldessa de Cambrils denuncia el regidor d'Hisenda per desviar 92.000 euros

Mercè Dalmau ha destituït de forma fulminant Ramon Llobet, però aquest no ha dimitit ni ha tornat els diners

Efe
1 min
L'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, i el regidor d'Hisenda, Ramon Llobet / ACN

CambrilsL'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau (CiU), ha denunciat per la via penal el regidor d'Hisenda, Ramon Llobet (CiU), per haver desviat de forma suposadament irregular 92.000 euros i l'ha destituït del seu càrrec. Dimarts es va obrir una investigació reservada per saber si va existir desviament de fons des de l'empresa municipal EPEL Ingeso. L'endemà, el mateix Llobet va reconèixer els fets davant l'alcaldessa, el secretari, el tresorer i el nou gerent d'aquesta empresa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cas està denunciat davant els jutjats de Reus i tot apunta que Llobet va aprofitar que a Ingesol no hi havia gerent per desviar aquests fons a dos comptes bancaris del municipi. Segons que sembla, l'exresponsable d'Hisenda va simular pagaments a proveïdors per desviar els fons, una situació que es va descobrir quan l'empresa va comptar amb un nou gerent, que va ser qui va alertar l'alcaldessa.

Dalmau ha demanat a Llovet que dimiteixi i que torni els diners, però, fins ara, no ha fet ni una cosa ni una altra. Unió Democràtica de Cataluña (UDC), partit al qual pertany el regidor, ha anunciat que li exigeixen la devolució de l'acta i que es doni de baixa del partit. En cas que no torni els diners, la formació democratacristiana també es presentarà com a acusació particular.

El president de la Intercomarcal d'UDC, Martí Barberá, ha lamentat aquesta situació i ha demanat "perdó pels perjudicis econòmics i polítics que aquest cas pugui comportar per als ciutadans de Cambrils i per la mala imatge que transmet de la política". El líder d'UDC també anuncia que si Llovet no s'ha donat de baixa del partit dilluns proposarà al comitè de govern que l'obri un expedient per fer-lo fora.

stats