INVESTIDURA
Política 01/07/2011

Puigdemont promet treballar "amb convenciment i sense complexos" per capgirar la situació econòmica

Ha estat investit nou alcalde de Girona amb els vots de CiU

Narcís Presas
2 min
El nou alcalde rep la vara de mans de la seva predecessora, Anna Pagans

GironaEl candidat de CiU, Carles Puigdemont, ja ha rebut la vara d'alcalde de Girona de mans de l'anterior alcaldessa, Anna Pagans, en haver rebut els vots del seu grup municipal. De fet, tots els partits han votat el seu cap de llista i això ha permès que –amb minoria– sortís escollit per primera vegada un alcalde nacionalista a la ciutat. Puigdemont, de fet, ja ha anunciat que vol entrar en l'associació de municipis independentistes que promourà l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Carles Puigdemont, que governarà en minoria amb els seus deu regidors, ha expressat la seva voluntat d'arribar a acords amb totes les forces polítiques del consistori i ha demanat a tots els grups municipals que respectin la voluntat de canvi expressada a les urnes i que no hi posin "pals a les rodes". El nou alcalde de Girona ha admès que les circumstàncies actuals són "enormement complexes i difícils" i ha emplaçat a tots els grups a "transformar-les i situar Girona en la via de la recuperació en una posició avançada".

Puigdemont també s'ha referit al "descrèdit colossal" que pateix la política en l'actualitat i ha assegurat que no tenen "cap altre remei" que treballar per capgirar aquesta situació "amb convenciment i sense complexos". No obstant, també ha reivindicat el valor de tots aquells que el 22 de maig van optar per anar a votar, un gest que "ha demostrat al llarg de la història la seva veritable capacitat transformadora".

Puigdemont ha assumit amb orgull, honor i responsabilitat el nou càrrec i ha lloat la tasca dels seus dos antecessors. De Joaquim Nadal n'ha destacat l'impuls renovador que va aportar a la ciutat el 1979 i d'Anna Pagans la seva absoluta disposició en el traspàs de poders i la seva dedicació de servei públic.

En el ple d'investidura –ajornat de la data inicial a causa del recurs d'ERC per obtenir un regidor que finalment se li ha escapat–, hi ha assistit la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i l'exalcalde i president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal. En els seus torns d'intervenció posteriors, Joan Olóriz (ICV) ha assegurat que "amb fermesa i sense sectarisme" enceten el nou període a l’oposició, mentre que Jordi Navarro (CUP) ha avançat que treballaran "per retirar el quadre del rei del Saló de Plens i el títol de Príncep de Girona a Felip de Borbó".

stats