Política 25/09/2015

La família de Carrasco i Formiguera prohibeix a Unió fer servir el seu nom en actes de partit

En una carta enviada a la direcció, a la qual ha tingut accés l'ARA, reclamen que no es faci més l'homenatge a la tomba i que les medalles dels democristians no portin el seu nom

Oriol March
1 min
Rosa Maria Carrasco, durant l'entrevista al canal 3/24 / ARA

BarcelonaEl trencament d'Unió segueix portant cua. La família de Manuel Carrasco i Formiguera, dirigent d'Unió que va ser afusellat pels franquistes, ha reclamat a la direcció democristiana que deixi de fer servir el seu nom en actes de partit. Així consta en una carta dirigida al president del comitè de govern democristià, Josep A. Duran i Lleida, i al president del consell nacional, Josep Maria Pelegrí, a la qual ha tingut accés l'ARA. "Prohibim, com a titulars dels drets d'imatge del nostre estimat pare, que el parti segueixi utilitzant el seu nom vinculats als actes que es duguin a terme d'ara endavant", assenyala la missiva, signada per Rosa Maria Carrasco i Raimon Carrasco.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La carta, molt dura en les formes, també reclama a Unió que no faci més el l'homenatge públic davant la tomba del seu pare. "Creiem indigne que el partit faci ús de la seva memòria amb finalitats polítiques", apunten els signants. La missiva insisteix que s'ha de treure el nom de Carrasco de les medalles que entrega anualment el partit i de l'escola d'estiu que organitzen els democristians. "És un instrument en mans de la direcció per seguir bastint un projecte polític que no té res a veure amb el que va defensar el pare", assenyalen els fills del dirigent històric.

Per acabar, els signants reclamen que, "en cas d'existir la medalla que s'anava a lliurar al Papa Francesc, aquesta sigui lliurada a la família Carrasco Azemar". Aquesta missiva arriba a només dos dies d'unes eleccions en què Unió, per primera vegada es presenta en solitari des del 1931.

stats