Política 18/05/2011

Carretero reapareix en un míting d'Unitat per Barcelona

Després de separar-se d'ERC per crítiques internes, l'exconseller demana el vot per la candidatura unitària, i la reivindica com "l'única que ha entès el missatge de la manifestació del 10-J"

Núria Martínez
2 min

BarcelonaEl líder de Reagrupament, Joan Carretero, ha reaparegut a la campanya electoral de la capital catalana per donar suport a la candidatura Unitat per Barcelona (UxB) formada per ERC, Reagrupament i Democràcia Catalana. Carretero, als jardins del Carlit del barri de l'Eixample, ha reivindicat la coalició "com l'única formació que ha entès el missatge de la manifestació del 10-J", ja que, ha apostat per "la unitat de l'independentisme". En la mateixa línia, ha afirmat que ha après "a sang i foc que les enquestes tenen raó", i per tant, si no triomfa la candidatura independentista, "governaran CiU i PP, que en faran una ciutat de regional i no de Champions". L'exconseller ha expressat la necessitat que Barcelona "deixi de ser la capital del no-res que ha potenciat el PSC" i ha afegit que "els turistes que vénen a no saben si són a Catalunya o Mèxic".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'acte també ha intervingut l'alcaldable d'UxB, Jordi Portabella i el primer candidat de la llista per Reagrupament, Ignasi Planas, que han reivindicat el barri de l'Eixample i els parcs del Carlit com una zona on hi tenen "molta implicació familiar". Així, Portabella ha denunciat que la ciutat no va enlloc "amb el gobierno amigo del PSC, ni amb el peix al cove de CiU" i per això "cal que es vehiculi el tercer espai, encara que sigui molt difícil". L'alcaldable ha fet referència a les crítiques que ha rebut ERC per haver format la coalició, i ha argumentat que "és cert que no es poden sumar peres i pomes, però UxB té un denominador comú".

Per la seva banda, el candidat de Reagrupament, Ignasi Planas, ha apel·lat a l'orgull nacional i ha agafat d'exemple la figura de l'últim de la llista, el metge Moisès Broggi "un lluitador que ha dedicat la seva vida a Catalunya". Planas ha fet una crida a tots els independentistes de Catalunya, "fins i tots als d'Unió", perquè es preguntin, "què fan per la llibertat del poble català". Finalment, ha recordat que el dret a decidir "no es demana sinó que s'exerceix".

stats