Política 22/10/2014

Castells: "La no-celebració de la consulta no és un fracàs, sinó una etapa més en un pols que continua"

L'exconseller d'Economia assegura que "Espanya tindrà més difícil resoldre el conflicte de la forma habitual, que és bombardejar Barcelona cada 40 anys"

Laia Vicens
1 min

BarcelonaL'exconseller d'Economia, Antoni Castells, ha assegurat aquest dimecres que "la no-celebració de la consulta no és un fracàs, sinó una etapa més en un pols que continua i ha de continuar". L'exdirigent socialista ha instat a "fer el necessari per guanyar" aquest pols, i ha avisat que "l'adversari no és qui està al costat a la taula". "L'adversari és qui està al davant", ha explicat, i ha afegit que "pensem que l'adversari és el del costat perquè és el qui abans es pot quedar amb la nostra cadira".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Castells ha fet aquestes declaracions en un parlament al Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya, que s'ha dut a terme a l'Auditori de Barcelona amb l'assistència d'unes 600 persones. L'exconseller ha posat de relleu que després de la sentència del TC contra l'Estatut, "el sobiranisme va irrompre al corrent central del catalanisme polític". Fins aleshores, ha explicat que el catalanisme pretenia aconseguir més autogovern i liderar la transformació de l'estat, però a partir del 2010, "vam veure que Espanya no té interès en ser transformada i menys per Catalunya". Tot i això, ha avisat que "amb Espanya hi haurem de pactar, fins i tot la independència, però s'ha acabat voler transformar-la".

"Espanya tindrà més difícil resoldre el conflicte de la forma habitual, que és bombardejar Barcelona cada 40 anys", ha dit Castells, que ha criticat el model econòmic espanyol. "És contrari als interessos de Catalunya", ha assegurat l'exconseller, que ha manifestat que "els instruments de l'estat estan al servei d'un model radial, centralitzat i que serveix els interessos del nacionalisme espanyol". "Aquest model no és el que convé a Catalunya", ha sentenciat.

stats