Política 23/12/2014

El Govern denuncia davant el TC la indemnització pel Castor

El recurs es basa en la "manca" de justificació i en la "no-concurrència d'una extraordinària urgència"

Acn
1 min

BarcelonaEl Govern ha acordat aquest dimarts interposar un recurs d'inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional contra el reial decret llei pel qual el govern espanyol ha aprovat la indemnització dels 1.350 milions d'euros a l'empresa ACS per la suspensió del projecte Castor. Segons apunta l'executiu, el recurs es basa en la "manca" de justificació i en la "no-concurrència d'una extraordinària urgència". El Govern no vol que la indemnització repercuteixi en la tarifa del gas i que els ciutadans i les empreses hagin d'assumir el cost de la mala gestió d'aquest projecte.

El Govern argumenta que el recurs es basa en la manca de justificació i proporcionalitat de la singularitat de la regulació establerta, i també en la no-concurrència d'una extraordinària urgència per aprovar aquesta norma mitjançant la figura jurídica del reial decret llei.

L'executiu considera que la resolució de la concessió del magatzem Castor mitjançant un reial decret llei implanta "un règim singular i diferent" del que resultaria de l'aplicació de la legislació general vigent, fet que, segons indica el Govern, vulnera la prohibició constitucional de la desigualtat arbitrària i dificulta el control de la garantia dels drets i interessos afectats per part de la justícia. El termini per plantejar el recurs d'inconstitucionalitat finalitza el proper 5 de gener.

stats