Política 03/09/2015

Gordó trasllada a Catalá el malestar del Govern amb la reforma del TC

El ministre s'obre a fer que la nova llei sigui "pactada" però afirma que el marge és mínim

Ferran Casas
2 min

MadridEl conseller de Justícia, Germà Gordó, s'ha reunit aquest dijous al migdia amb el ministre del ram del govern espanyol, Rafael Catalá. El motiu oficial de la reunió era la signatura d'un conveni, similar al que ja s'ha fet amb altres autonomies, sobre els mitjans materials de l'administració de justícia. La trobada ha consistit en un dinar en què, lògicament, l'actualitat política ha estat damunt la taula. Segons el ministre, el conseller li ha fet notar la discrepància del govern català amb la reforma de la llei orgànica del TC per assegurar el compliment de les seves sentències.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Català ha explicat que estan disposats a fer que la llei sigui "pactada" i que estudiaran amb interès les esmenes que es presentin en el tràmit parlamentari. Ha defensat, això sí, el fons i les formes del projecte. "El nostre objectiu és reforçar el TC. Podem ser flexibles però mantindrem el sentit i l'esperit de la reforma", ha afirmat. Catalá ha admès la "discrepància" del govern català però que parlaran dels aspectes "tècnics i jurídics".

No ha acceptat, però, que la reforma que promouen els populars amb l'objectiu d'espantar els líders sobiranistes sobre les conseqüències que poden tenir els seus actes després del 27-S pugui girar-se en contra del govern del PP. Els ministeris d'Educació i Treball i Afers Socials no compleixen, per exemple, sentències de l'alt tribunal sobre beques o la territorialització del 0,7% de l'IRPF. El ministre sosté que tots els seus companys de gabinet compleixen les resolucions del TC, els agradin o no.

En la reunió també han abordat "la situació política, les enquestes i el context" i, segons el ministre, ell ha defensat "la unitat d’Espanya i la igualtat de drets", unes vies en què caldrà treballar en els propers mesos.

stats