Política 31/08/2015

El govern espanyol defensa que la justícia no es pari per unes eleccions

El ministre Catalá defensa els escorcolls a les seus de CDC a un mes de les eleccions del 27-S

Efe
2 min
Rafael Catalá va negar ahir que el canvi de termes respongui a un desig del PP de maquillar la corrupció sinó de preservar la “presumpció d’innocència”.

MadridEl ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha defensat avui la independència judicial de les forces i cossos de seguretat davant la investigació a CDC i l'escorcoll de les seves seus divendres i ha opinat que, si es demana a la justícia que "s'aturi quan hi ha processos electorals", s'estaria "enviant un missatge molt equívoc".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La justícia funciona cada dia, els jutges són independents, els fiscals són independents en la seva actuació, les forces i cossos de seguretat col·laboren amb els jutges i els fiscals en la investigació del delicte; per tant, crec que no cal confondre els temps, la justícia té els seus", ha ressaltat el ministre.

Catalá, que ha participat en la inauguració d'un curs de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), s'ha pronunciat així quan els periodistes li han preguntat pels registres a la seu de Convergència i a la seva fundació, a un mes de les eleccions catalanes del 27-S.

Segons la seva opinió, "quan en cinc anys hi ha tres processos d'eleccions és difícil trobar el moment en què no hi hagi eleccions" per a les investigacions o per complir ordres judicials.

"L'any 2015 a Espanya tindrem eleccions generals, i hem tingut autonòmiques i municipals", ha afegit el ministre, que pensa que no és "raonable" ni "generar insinuacions que les investigacions processals tenen interès polític", perquè "no és així", ni demanar que "per qüestions polítiques es paralitzi la justícia". "No té cap sentit", ha afirmat.

El ministre ha emfatitzat que "des de ja fa molts anys" la justícia, en la lluita contra la corrupció, "ha posat de manifest que no hi ha marges d'impunitat per a ningú a Espanya, sigui del partit polític que sigui, es tingui la condició social que es tingui, o la capacitat econòmica que es tingui".

stats