Política21/10/2020

Un 87,3% dels catalans defensa el diàleg amb el govern espanyol per resoldre el conflicte amb l'Estat

Un 61,6% dels catalans creu que en l'últim any s'han vist reduïdes les seves llibertats individuals

Ara

BarcelonaUn 87,3% dels catalans creu que cal diàleg "per donar sortida al conflicte polític entre Catalunya i l'Estat espanyol" . Així es desprèn de l'última enquesta Òmnibus registrada pel Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat de Catalunya, elaborada a partir de 1.500 entrevistes telefòniques realitzades entre el 13 i el 22 del passat mes de juliol i que s'ha difós aquest dimecres al vespre. Segons la mateixa enquesta, un 82,9% dels enquestats defensa que "cal dialogar amb el Govern espanyol per millorar l'autogovern de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, un 85,4% creu que cal dialogar per reclamar a l'Estat els seus "deutes amb Catalunya", mentre que un 70,6% avala que la Generalitat "desenvolupi una xarxa de delegacions a l'exterior per incrementar les inversions, les exportacions i per tenir veu pròpia al món".

Cargando
No hay anuncios

Crida l'atenció el fet que l'opció del diàleg "per donar sortida al conflicte" rep suport des de tots els cantons de l'hemicicle, ja que a més d'ERC (91,8%), JxCat (72,3%) i CUP (64,2%), també un 96,8% dels votants del PSC i un 96% dels dels comuns hi aposten i, fins i tot, entre els votants de Ciutadans i el PP la xifra de votants que ho avalen s'enfila fins al 74% i el 73,3% respectivament.

A més, l'enquesta del CEO també apunta que un 61,6% dels catalans creu que s'han vist "reduïdes les seves llibertats individuals i col·lectives i els seus drets fonamentals en els últims anys", davant d'un 31,3% que opina que no, i més d'un 80% defensa "dialogar" amb el Govern espanyol per solucionar el "conflicte" i millorar l'autogovern.

Cargando
No hay anuncios

Un 53,1% diu desconèixer que la Generalitat "ha ajudat a tornar als ciutadans catalans que es trobaven a l'estranger" durant l'emergència sanitària per la pandèmia, davant d'un 41,8% que assegura saber-ho, mentre que el 60,2% està a favor que Catalunya tingui una "política d'acció exterior pròpia"