Política 21/10/2020

Un 87,3% dels catalans defensa el diàleg amb el govern espanyol per resoldre el conflicte amb l'Estat

Un 61,6% dels catalans creu que en l'últim any s'han vist reduïdes les seves llibertats individuals

Ara
2 min
Quim Torra i Pedro Sánchez amb els altres participants de la taula de diàleg

BarcelonaUn 87,3% dels catalans creu que cal diàleg "per donar sortida al conflicte polític entre Catalunya i l'Estat espanyol" . Així es desprèn de l'última enquesta Òmnibus registrada pel Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat de Catalunya, elaborada a partir de 1.500 entrevistes telefòniques realitzades entre el 13 i el 22 del passat mes de juliol i que s'ha difós aquest dimecres al vespre. Segons la mateixa enquesta, un 82,9% dels enquestats defensa que "cal dialogar amb el Govern espanyol per millorar l'autogovern de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, un 85,4% creu que cal dialogar per reclamar a l'Estat els seus "deutes amb Catalunya", mentre que un 70,6% avala que la Generalitat "desenvolupi una xarxa de delegacions a l'exterior per incrementar les inversions, les exportacions i per tenir veu pròpia al món".

Crida l'atenció el fet que l'opció del diàleg "per donar sortida al conflicte" rep suport des de tots els cantons de l'hemicicle, ja que a més d'ERC (91,8%), JxCat (72,3%) i CUP (64,2%), també un 96,8% dels votants del PSC i un 96% dels dels comuns hi aposten i, fins i tot, entre els votants de Ciutadans i el PP la xifra de votants que ho avalen s'enfila fins al 74% i el 73,3% respectivament.

A més, l'enquesta del CEO també apunta que un 61,6% dels catalans creu que s'han vist "reduïdes les seves llibertats individuals i col·lectives i els seus drets fonamentals en els últims anys", davant d'un 31,3% que opina que no, i més d'un 80% defensa "dialogar" amb el Govern espanyol per solucionar el "conflicte" i millorar l'autogovern.

Un 53,1% diu desconèixer que la Generalitat "ha ajudat a tornar als ciutadans catalans que es trobaven a l'estranger" durant l'emergència sanitària per la pandèmia, davant d'un 41,8% que assegura saber-ho, mentre que el 60,2% està a favor que Catalunya tingui una "política d'acció exterior pròpia"

stats