Política 01/10/2012

'Catalogne', dues vegades paraula de la setmana al diari 'Le Monde'

El diari francès destaca el nom de Catalunya com un dels mots més sol·licitats pels lectors de la seva web la setmana de la Diada i la de l'anunci de les eleccions a la Generalitat

Ara
1 min
'Catalogne', paraula de la setmana a 'Le Monde', el 30 de setembre

BarcelonaCatalogne, Tunisie, Catalogne. Aquesta ha estat la seqüència de les paraules de la setmana a la web de 'Le Monde' les últimes tres setmanes. 'Catalunya' va ser la paraula que el diari francès va destacar aquest diumenge com una de les més demanades a la seva edició digital del 24 al 30 de setembre. I la setmana de la Diada, els articles sobre la manifestació independentista van ser els més buscats. La setmana del 17 al 23 de setembre, la paraula de la setmana va ser 'Tunísia'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El mateix 'Le Monde' explica cada diumenge, al suplement 'Geopolitique' –edició impresa–, quina ha estat la paraula de la setmana a la seva web. Ahir, la paraula destacada va ser 'Catalunya'. "Després de l'anunci, el 25 de setembre, d'eleccions anticipades en aquesta regió del nord-est d'Espanya, la paraula 'Catalunya' ha estat una de les més buscades pels internautes a la nostra web. Aquesta decisió és un nou desafiament llançat al govern central de Madrid, després de la manifestació de l'11 de setembre que va aplegar 1,5 milions de persones (segons la policia local) als carrers de Barcelona", diu el text. Ho ha detectat @andreu_arenas, que ho ha recollit en un tuit.

El dia 16, a la mateixa secció –"La paraula d'internet a 'Lemonde.fr'"–, s'hi havia destacat la paraula 'Catalunya'. "Els articles que recollien la informació sobre la gran mobilització dels partidaris de la independència a Catalunya han estat els més buscats a la nostra web aquesta setmana", explicaven.

stats