Política 12/10/2014

Rajoy, sobre el procés sobiranista: "No sé gaire bé qui mana allà"

El president espanyol diu que no es veu amb Artur Mas des del juliol i es mostra obert a dialogar si és "per a alguna cosa"

Ara/efe
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha referit aquest migdia al debat polític obert a Catalunya durant la recepció que ha ofert el rei Felip VI al Palau Reial de Madrid amb motiu del Dia de la Hispanitat. En una conversa informal amb periodistes, el cap de l'executiu espanyol s'ha mostrat disposat a dialogar amb la Generalitat però ha qüestionat que el seu president, Artur Mas, lideri la situació interna en el bloc pro consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No sé gaire bé qui mana allà", amb referència a Catalunya, ha dit sense càmeres ni micròfons davant.

El rei ha evitat fer declaracions sobre Catalunya. El gruix de les converses entre els 1.500 convidats ha girat al voltant de la crisi sanitària pel virus d'Ebola i sobre la situació catalana. En les converses informals, Rajoy ha insistit que els partits sobiranistes li han imposat "la pregunta i la resposta" de la consulta prevista per al 9 de novembre però que està disposat a seure a parlar amb Mas si hi ha una finalitat clara.

Rajoy ha fet broma dient que ell se sent "en forma" per abordar la situació catalana, amb un ritme propi que ell procura respectar. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha reiterat que l'Estat ajuda financerament Catalunya i ha subratllat els 1.700 milions procedents de la reestructuració del Fons de Liquiditat Autonòmic.

Qui no s'ha mostrat tan optimista és la presidenta andalusa, la socialista Susana Díaz, per a qui si el procés català acaba amb unes eleccions plebiscitàries serà un "problema". "No sé si l'Estat està preparat", ha alertat.

stats