Política 28/08/2015

Romeva situa la lluita contra la corrupció com a prioritat d'una Catalunya independent

Reclama una "resposta estructural" que permeti atacar la situació des de l'arrel

Ara/efe
1 min
El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridEl cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha reclamat aquest divendres, en una entrevista a TV3, "un país nou lliure de corrupció", a preguntes sobre els registres de la Guàrdia Civil a la seu de la CatDem, la fundació de CDC, i alguns ajuntaments catalans. Per al candidat independentista, tenir un estat propi permet tenir les "eines" que donin una "resposta estructural" a aquest debat de fons, que vol "atacar d'arrel".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exeurodiputat d'ICV ha reclamat que no hi hagi "matisos" a l'hora de valorar tots els suposats casos d'irregularitats. Ha afegit: "El debat en relació a la corrupció no pot tenir escletxes en funció de qui està afectat; s'ha de ser impecable en la lluita contra la corrupció en tots els àmbits institucionals, indiferentment del color de la formació que estigui afectada. És una cosa massa greu per deixar-la passar estrictament amb una fotografia circumstancial".

Romeva ha apostat per atacar la corrupció "d'arrel" i ha dit que aquest objectiu és "en el punt número u" de la Catalunya independent que defensa Junts pel Sí.

Per al candidat, un eventual estat català hauria de tenir unes "estructures" que servissin, ha dit, de "tallafoc per a pràctiques i sospites" de corrupció.

stats