Política 28/08/2014

Cayo Lara no dóna suport a la desobediència en cas de vetar la consulta i insisteix que ha de ser "legal"

Ha recalcat, no obstant, que "la democràcia no ha de tenir por de consultar als ciutadans el que opinen en qualsevol qüestió"

1 min

El coordinador federal d'Esquerra Unida (IU), Cayo Lara, s'ha negat a donar suport a la desobediència si el Tribunal Constitucional veta la consulta i ha instat tant el govern central com el de Catalunya a "intentar buscar una fórmula" perquè es pugui dur a terme aquest procés dins de la legalitat. En declaracions a La Sexta, Lara ha insistit que s'ha de treballar en una consulta legal que contingui totes les "benediccions" i poder conèixer d'una manera realista el que "pensa i opina" la ciutadania catalana. "La democràcia no ha de tenir por, mai i en cap cas, de la consulta als ciutadans del que opinen sobre qualsevol qüestió", ha puntualitzat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, ha recalcat que "és millor" que Catalunya "estigui a l'estat espanyol", però tot i així afirma que defensaran amb "molta nitidesa" el dret democràtic que la gent sigui consultada. En aquest sentit, ha aconsellat al govern del PP que "hauria de facilitar en lloc d'enrocar" i buscar mesures, segons la seva opinió, més democràtiques, que "està reclamant la ciutadania". D'altra banda, ha reiterat que des d'IU donen suport a una Espanya federal i que, dins d'aquest projecte, Catalunya "ha d'estar com el conjunt dels territoris de l'Estat".

stats