Política 24/04/2015

Cayo Lara: "La cova d'Alí Babà, comparada amb la seu de Génova, era el portal de Betlem"

Esquerra Unida (IU) demanarà que es reuneixi la Comissió de l'Estatut del Diputat perquè doni explicacions sobre els negocis privats dels parlamentaris

Europa Press
1 min
Cayo Lara en una imatge d'arxiu /EFE

OviedoEl coordinador federal d'Esquerra Unida (IU), Cayo Lara, s'ha referit irònicament aquest divendres als suposats casos de corrupció que estan afectant el PP: "La cova d'Alí Babà, comparada amb la seu de Génova, era el portal de Betlem". Cayo Lara ha volgut insistir que l'existència d'una 'caixa B' del PP està provada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una visita al municipi de Navia, el coordinador d'IU ha rebutjat la petició del PP d'arxivar el cas Bárcenas i ha reiterat que segons els propis jutges "el partit s'ha finançat de forma il·legal". "Que a hores d'ara el PP vingui a demanar l'arxiu del cas Bárcenas és tant com venir a demanar l'arxiu d'una trama de corrupció que ha estat muntada dins del PP", ha afegit. Cayo Lara també ha criticat que el PP doni suport a Vicente Antonio Martínez-Pujalte i a Federico Trillo. Segons el dirigent d'IU, aquests polítics haurien de deixar els seus càrrecs, el primer dimitint com a diputat i el segon sent cessat com a ambaixador.

Segons Lara, IU mantindrà la seva defensa d'una llei d'incompatibilitats plena que eviti una "contaminació" de la política amb activitats alienes a l'interès públic dels diputats. El dirigent també ha opinat que els ingressos que han rebut més enllà de les seves percepcions per l'exercici de les seves funcions públiques suposen una clara incompatibilitat. Pel coordinador federal d'IU, hi ha un "indici raonable" de tràfic d'influències i d'informació privilegiada. El partit demanarà que es reuneixi la Comissió de l'Estatut del Diputat perquè doni explicacions sobre aquestes activitats, on segons Lara també haurien de comparèixer Pujalte i Trillo.

stats