Política 18/01/2015

CDC vol majoria absoluta de diputats i de vots el 27-S per aconseguir reconeixement internacional

Rull creu que una part del full de ruta compartit de cara al 27-S podria ser subscrit per formacions no independentistes

Acn
2 min
El coordinador general de CDC, Josep Rull, en una intervenció davant del consell nacional de CDC / ACN

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, creu que a les eleccions del 27-S s'hi hauran de sumar totes les forces que volen la independència per "avançar" i per això seria un bon resultat que els partits que portin explícitament al programa la independència i el full de ruta consensuat aconsegueixin la majoria absoluta de diputats. És una "condició 'sine qua non'", ha dit a Catalunya Ràdio. Ara bé, treballarà per una majoria absoluta també en vots, que atorgaria una "força extraordinària per fer els propers passos" i permetria buscar reconeixement internacional. A més, Rull creu que una part del full de ruta compartit de cara al 27-S podria ser subscrit per formacions no independentistes. En qualsevol cas, considera que les forces independentistes hauran de sumar post 27-S: "Si no sumem això no avança".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, donen a la nova data electoral un caràcter "molt important", "vinculant", perquè es votarà sobre la independència de Catalunya. "No és menor", ha dit. En aquest sentit, ha assegurat que es tracta d'eixamplar la base del sobiranisme i no de "repartir el pastís".

El número 2 de CDC també ha parlat del full de ruta que les forces independentistes estan consensuant. D'entrada ha renegat de les filtracions de l'esborrany a alguns mitjans de comunicació perquè, ha assegurat, no ajuden a crear consens ni a tancar acords. Després, al seu parer, el full de ruta hauria de tenir en el contingut i en el terreny fundacional que la independència servís per crear un estat de dret i transparent. Ha d'estar, ha dit, al servei d'"un ideal més ampli" de justícia social, progrés econòmic i equitat, i de país "net i transparent".

Rull ha assegurat també que en una part d'aquest full de ruta s'hi poden sentir còmodes tant Unió com ICV: "Podem compartir tant qui vol la independència com qui està compromès amb el dret a decidir". "Ens agradaria que tingués capacitat d'englobar molta gent i moltes forces, els que defensem explícitament la independència i que els que volen que es decideixi el seu futur i que respectaran la decisió" que es prengui a les urnes.

D'aquí en desprèn que si es pacta en aquests termes serà un element que permetrà eixamplar les bases del sobirania perquè atorgarà seguretat, ha dit. De fet, ha reclamat elevar el debat polític al contingut del procés independentista, parlant per exemple dels costos i de la viabilitat.

Finalment i en to molt irònic durant la tertúlia, Rull ha deixat anar que si la majoria absoluta la tragués Convergència declararien la independència "l'endemà mateix". Rull també ha explicat que hi haurà un consell nacional extraordinari el mes que ve que hauria de fixar el calendari concret del congrés del partit que ha de dur-los a la "refundació" sobre la base de l'eix nacional, social i ètic, ha dit.

stats