Política 30/10/2013

Mas: "Quan el plantejament és el dret a decidir i la normalitat, no ens poden dir extremistes ni radicals"

El president defensa el seu full de ruta, compatible amb una col·laboració "íntima" amb l'Estat

Ferran Casas
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat el seu full de ruta nacional i ha rebutjat les acusacions de manca de moderació, extremisme i radicalitat que arriben des de l'Estat i des d'alguns sectors de l''establishment' català. El líder de CiU s'ha preguntat: "Com volen que siguem extremistes i radicals nosaltres que som un poble de barreja, industriós i comerciant". Mas ha admès que Catalunya tindrà "onades gegantines al davant i vents que bufen molt fort" per parar el procés però que cal tenir els peus, "que no la mirada", a terra i mantenir el rumb. Un rumb que ha reiterat que passa pel dret a decidir i per fer compatibles la llibertat i la igualtat, que combinades deriven en la justícia social. Uns "ideals" que en cap cas es poden vincular a "l'extremisme o la radicalitat", i sí només a voler "un país normal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot això, ha afirmat, el catalanisme ho ha fet compatible sempre amb una relació "íntima" i "amical" amb l'Estat i buscant la lleialtat. Molts cops, però, ha recordat que Catalunya s'ha trobat amb un mur i per això ara busca escletxes per poder fer realitat el dret a decidir.

Mas ha fet aquestes declaracions en la cloenda de la Nit del Pensament de la Fundació CatDem, que ha entregat el seu premi d'assaig Ramon Trias Fargas al filòsof gironí Joan Vergés per l'obra 'Eines esmolades, espigues de juny. Raons per la nació, la llengua, la secessió i la democràcia'. A banda del president de la CatDem, Joaquim Ferrer, i el seu actuar director, Francesc Sànchez, també ha pres la paraula l'exdirector Agustí Colomines, que ha dissertat sobre la "fal·làcia" en la política. "Ara, els toca a vostès alliberar-nos", ha acabat.

stats