Política 14/03/2016

CDC nega una reculada en el discurs: "El nostre objectiu és que Catalunya sigui un estat independent"

La militància s'inclina per mantenir la paraula Convergència en el nom de la formació i per apartar de les llistes electorals els investigats per corrupció

Oriol March
2 min
Marta Pascal és la portaveu de Convergència / ACN

BarcelonaLa portaveu de Convergència, Marta Pascal, ha negat aquest dilluns que el partit hagi fet una "reculada" en el discurs sobre la independència, segons ha observat aquest matí la nova coordinadora nacional d'ICV, Marta Ribas, després que Josep Rull, en una entrevista a l'ARA, indiqués que a les files nacionalistes també hi cabien els que defensaven votar 'no' en un referèndum. "El nostre objectiu és que Catalunya sigui un estat independent dins la Unió Europea. Però de cap manera volem renunciar a convèncer els que no estan convençuts que la millor sortida és un estat. Aquesta és la línia en la qual treballem", ha assenyalat Pascal en la roda de premsa posterior al secretariat permanent de CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No hi ha cap posició diferent", ha indicat la portaveu del partit, que ha indicat que la formació que lidera Artur Mas està centrada a ampliar la base social favorable a la independència, i que una de les eines per aconseguir-ho és mantenir la defensa del referèndum. "Volem contribuir a convèncer els que no estan convençuts", ha indicat Pascal.

Enquesta interna

La portaveu ha fet públics els resultats de les primeres 505 enquestes que la militància i els simpatitzants estan omplint aquestes setmanes a través del Torn Obert que ha engegat la formació. Sobre un dels aspectes més cridaners de la refundació, el canvi de nom, un 27% ha defensat que cal seguir sota les sigles de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Un 35,2% creu que 'Convergència' ha de seguir apareixent al nom, mentre que un 10% defensa que no ha de sortir en cap cas. Un 14% dels enquestats fa arribar propostes alternatives.

Pel que fa a un altre assumpte que ha generat debat intern al llarg dels últims anys com és la distància que cal prendre amb els dirigents afectats per casos de corrupció, un 71% dels enquestats assenyala que les llistes electorals n'han de prescindir. Pel que fa a l'adscripció ideològica de Convergència, un 54% defensa que ha de ser de "confluència", mentre que un 28% indica que ha de ser socialdemòcrata. Només un 10% sosté que ha de ser liberal.

stats