POLÍTICA
Política 18/08/2013

CDC espera que Rajoy doni una resposta al Govern aquest setembre

Josep Rull afirma que l'executiu esperarà "un temps raonable" que Madrid respongui i insisteix que qualsevol plantejament nacional "ha de passar per les urnes"

Marc Toro
1 min

PradaEl secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha explicat aquest diumenge que el Govern esperarà un "temps raonable" la resposta a la carta que va enviar al president espanyol, Mariano Rajoy, però ha considerat que el "més lògic" seria que aquesta arribés aquest setembre. En declaracions a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada, Rull ha insistit que qualsevol "plantejament que faci el Govern" a nivell nacional "ha de passar per les urnes", ja sigui mitjançant un referèndum, una consulta o eleccions plebiscitàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per aquest motiu, el convergent ha demanat "altura de mires" al govern espanyol i ha recordat que el Parlament està tramitant la llei de consultes —que hauria d'estar llesta a l'octubre— per si Madrid veta l'opció d'un referèndum. Així mateix, Rull ha explicat la voluntat de CDC d'"eixamplar la majoria per l'estat propi" al llarg d'aquest any i ha assegurat el compromís del Govern de seguir en la construcció dels "instruments necessaris" perquè l'estat propi sigui viable el dia després de la consulta, les anomenades estructures d'estat. "Hem d'intervenir en el curs més transcendent per a Catalunya dels últims tres-cents anys", ha conclòs.

stats