PARLAMENT
Política 13/04/2013

Tres consellers renuncien a l'escó i Unió guanya pes al grup parlamentari de CiU

Gordó, Espadaler i Puig deixen de ser diputats i, dels 50 diputats nacionalistes, 36 seran de CDC i 14 seran d'Unió

Ara
1 min

BarcelonaEls consellers Germà Gordó (Justícia), Felip Puig (Empresa i Ocupació ) i Ramon Espadaler (Unió) deixaran els escons al parlament. Així ho ha avançat aquest dissabte el diari 'La Vanguardia'. El seu lloc l'ocuparan Joan Morell, Benet Maimí i Roger Montañola, que va eren diputats l'anterior legislatura. D'aquesta manera, Unió augmenta el seu pes relatiu al grup parlamentari de CiU, tenint en compte que en marxen dos consellers de CDC (Gordó i Puig) i hi entren dos nous representants d'Unió (Maimí i Montañola, aquest útlim, secretari general de les joventuts democristianes).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, Unió passa a tenir 14 diputats, un més que abans dels canvis, i CDC es queda amb 36 dels 50 que formen el grup parlamentari de CiU. Altres consellers que han deixat el seu escó són Neus Munté i Santi Vila. No ho ha fet, en canvi, Irene Rigau. Hi ha una renúncia més, que entrarà al Parlament, Marta Pascal, presidenta de la JNC, tot i que el número 33 de la llista –el que anava darrere Montañola, últim d'entrar després dels canvis– és per a Gerard Figueras, que s'espera que arribat el cas renunciï a l'acta perquè ja és director del Consell Català de l'Esport.

Segons fonts nacionalistes consultades, qui té més números per renunciar a l'escó és l'exconseller Josep Lluís Cleries, que és portaveu al Senat des que Jordi Vilajoana va deixar de ser senador per entrar al Govern com a secretari general de Presidència.

stats