Política 14/07/2015

CDC denuncia que el PP bloqueja l'elecció de Jordi Xuclà com a vicepresident de la mesa del Congrés

Els populars frenen la substitució de Jordi Jané, ara conseller d'Interior, a l'òrgan de govern de la cambra baixa

Joan Rusiñol
1 min
El portaveu del grup de CiU a Madrid, Josep A. Duran, adreçant-se ahir, visiblement irat, als diputats de CDC Jordi Xuclà, Jordi Jané i Carles Campuzano durant el debat de presa en consideració de les reformes pactades pel PP i el PSOE.

MadridEl portaveu de Convergència Democràtica al Congrés, Pere Macias, ha denunciat aquest dimarts que el grup popular bloqueja la possibilitat que el diputat Jordi Xuclà ocupi la vacant que l'actual conseller Jordi Jané va deixar com a vicepresident quart de la mesa de la cambra baixa. El PP es nega a permetre el procés d'elecció al Ple i a donar continuïtat, per tant, l'acord de repartiment de llocs que, a principis de legislatura, van pactar els conservadors, el PSOE i CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Macias ha dit que la situació que s'ha creat és "una anormalitat democràtica" i un plantejament "summament preocupant". Per això, demà dimecres, els nacionalistes traslladaran el malestar al president del Congrés, Jesús Posada, que aquest dimarts és fora de l'estat espanyol.

Segons el portaveu de CDC, els populars argumenten que el Ple d'aquesta setmana té un agenda molt plena i no hi ha espai per fer aquesta elecció i que, a més, volen esperar a fer el procés de relleu conjuntament amb la vacant que deixarà la socialista Carmela Silva, també membre de la mesa i que deixarà l'escó per presidir la Diputació de Pontevedra.

En qualsevol cas, Macias assegura que no es tracta d'un bloqueig a la figura concreta de Xuclà -un polític clarament independentista-. No obstant això, avisa el PP que no canviaran de candidat perquè la "llarga trajectòria" parlamentària del diputat convergent i a seva acreditada "lleialtat institucional" el converteixen en el millor aspirant.

stats