Política 24/11/2016

La CE evita pronunciar-se sobre el referèndum però segueix el procés amb "atenció"

"La Comissió obre molt els ulls, escolta molt, però no parla gaire", explica el director de la Representació de la CE a Barcelona

Europa Press
1 min
Ferran Tarradellas amb Marta Pascal.

BarcelonaEl director de la Representació de la Comissió Europea (CE) a Barcelona, Ferran Tarradellas, ha assegurat aquest dijous que no pot pronunciar-se sobre el referèndum d'independència que vol organitzar la Generalitat el 2017, però ha garantit que segueixen amb "molta atenció" la realitat a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No és una competència de la Unió Europea. Seria molt irrespectuós emetre opinions, ficar el nas en un tema en què se'ns ha dit específicament que no l'hi fiquem", ha exposat en una compareixença a la Comissió d'Acció Exterior del Parlament.

Tarradellas ha demanat que no s'interpreti el silenci de la Comissió com a indiferència, ja que ha assegurat que segueixen de prop el tema: "Qualsevol cosa que passa i especialment d'aquesta importància és una cosa que seguim amb molta atenció".

"La Comissió obre molt els ulls, escolta molt, però no parla gaire. Podria haver-hi la sensació que no parla massa per indiferència. Si no parla no és per indiferència sinó per respecte", ha conclòs, argumentant que els mateixos tractats europeus especifiquen que això és una qüestió interna de l'Estat.

Tarradellas ha explicat que el president de la CE, Jean-Claude Juncker, i estar-ne informat, i ha explicat que precisament una de les seves funcions –de Tarradellas– és informar sobre l'estat de la realitat catalana.

stats