POLÍTICA
Política 26/02/2013

Lucena: “Tenim amb Chacón el mateix disgust que vam tenir amb els cinc diputats del Parlament”

El portaveu parlamentari del PSC reconeix que votar diferent del PSOE els deixa un “regust agredolç”, però defensa la coherència de la seva opció

M. Colomer
2 min

Barcelona“Tenim un seriós disgust. Exactament el mateix que el que vam tenir quan el 23 de gener cinc diputats [al Parlament] no van seguir la decisió interna i democràtica que s'havia pres”. Així ha resumit el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, el malestar que ha generat a la cúpula dels socialistes catalans que la cap de files del partit al Congrés hagi anunciat la intenció de desobeir la instrucció de la direcció del partit en la votació sobre el dret a decidir al Congrés. Per això, l'ha convidat a "reflexionar" sobre si ha de mantenir el seu escó, malgrat que ha reconegut que "una possibilitat amb probabilitat significativa és que segueixi de diputat". Això sí, ha considerat que l'oferiment de l'escó "honora" Chacón, malgrat que no ha volgut explicitar si considera que hauria de dimitir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lucena, exhome de confiança de Chacón, ha parlat també del seu “disgust personal” amb l'opció presa per l'exministra del PSC, però no més del que va experimentar amb la votació sobre la declaració de sobirania que va trencar el partit al Parlament: “Personalment, el disgust que tinc amb Chacón és el mateix disgust que vaig tenir amb Geli”.

Regust agredolç

Lucena ha admès que el vot discrepant del PSOE al Congrés deixa a la cúpula del PSC un "regust agredolç": "No ens agrada votar diferent del nostre partit germà". A més, ha assegurat que el PSC "desitja seguir la relació fraternal amb el PSOE", i els "consta que aquest també és el desig de la plana major del PSOE".

Preguntat sobre si el PSC encara confia en la possibilitat de pactar amb el govern espanyol una consulta ara que ha quedat demostrat que ni el PSOE està disposat a assumir-ho, ha assegurat ser "més optimista que mai". I com s'entén, vist el cop de porta de Madrid? Doncs Lucena argumenta que aquest dimarts s'han començat a fer bé les coses, després de considerar que el procés va començar excessivament accelerat –ho ha atribuït a ERC– al Parlament. "Avui és un dia per a l'esperança", ha argumentat Lucena, paradoxalment al 'no' del PSOE i del PP al dret a decidir.

stats