Política 13/09/2014

Chacón diu que està convençuda que Mas no cometrà la "barbaritat" de vulnerar la llei

L'exministra socialista ha criticat el govern espanyol per l'immobilisme davant del "desafiament independentista"

Efe
1 min
Carme Chacón, als passadissos del Congrés, abans de la votació polèmica sobre el dret a decidir / EFE

MadridLa secretària de relacions internacionals del PSOE, Carme Chacón, s'ha mostrat convençuda que el president de la Generalitat, Artur Mas, no cometrà la "barbaritat" de "vulnerar les lleis de manera flagrant" convocant la consulta sobiranista del 9 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Que algú cridi a la desobediència civil i a vulnerar les lleis és una barbaritat", ha alertat Chacón, que ha reclamat al govern espanyol i a la Generalitat que recuperin la "serenitat", el "sentit comú" i el diàleg.

En declaracions abans de participar en el comitè federal del PSOE, el primer de Pedro Sánchez com a líder del partit, la dirigent socialista ha criticat l'"immobilisme" de Rajoy davant del "desafiament independentista", i per això ha apostat per un nou pacte territorial després de 35 anys de democràcia.

"El PSOE no té por de les reformes. De vegades per mantenir una casa dempeus calen reformes. Han passat 35 anys de democràcia i el nostre país les necessita. Una d'elles és la del model territorial", ha insistit.

Sobre la data escollida per a les primàries per elegir candidat socialista a la presidència del govern espanyol, el 26 de juliol de 2015, Chacón ha assegurat que l'important no és la data, sinó que els ciutadans puguin escollir el candidat, i ha remarcat que no ha utilitzat "ni un minut" del seu temps per pensar en la seva pròpia candidatura.

stats