Política 05/09/2019

Chacón rebutja una aturada de país permanent com a resposta a la sentència de l'1-O perquè "perjudica" l'economia

Es pregunta "de què viu" qui la proposa perquè una pime "no es pot permetre" abaixar la persiana

Acn
2 min
Chacón rebutja una aturada de país permanent com a resposta a la sentència de l'1-O perquè "perjudica" l'economia

BarcelonaLa consellera d'Empresa, Àngels Chacón, ha rebutjat una aturada de país permanent com a resposta a la sentència de l'1-O perquè "perjudica" l'economia. En una trobada organitzada pel Fòrum Empresarial del Llobregat, Chacón ha dit que no creu que una acció així "sigui positiva" i ha puntualitzat que ho diu sent independentista i "sense haver de renunciar a res". Ha afegit que entén la reacció de l'aturada del 3-O i que la va compartir, "però anar a proclamar aturades indefinides per sistema, sense saber a què porten, què volem aconseguir i amb quin full de ruta no ajuda l'economia productiva".

Chacón ha dit que potser seria bo "fer trobades" amb els que les defensen, i s'ha preguntat "de què viu" aquest sector, perquè una pime "no es pot permetre" abaixar la persiana. "Estan passant coses molt fortes que fan que la gent reaccioni, i hi ha moments en què el cor i l'estómac et poden, perquè és indigerible, però hem de tenir el seny de dir quant de temps ho farem i com, perquè això perjudica i moltíssim", ha declarat Chacón, que ha afegit que no ajuda "parlar d'indefinició". La consellera ha fet aquestes declaracions el mateix dia que el president de la Generalitat, Quim Torra, en una conferència a Madrid, avisava que no acceptaria una sentència de l'1-O condemnatòria i que actuaria "en conseqüència". De fet, el cap de l'executiu, a diferència de Chacón, no ha criticat la possibilitat d'una vaga general.

Chacón ha posat com a exemple d'aquesta afectació el que pot passar en els seus viatges a l'estranger per posicionar Catalunya o fins i tot per negociar qüestions com la de Nissan al Japó. "El que no puc dir és que no sé quant de temps estarem parats", ha afirmat.

Chacón ha volgut puntualitzar que aquest posicionament no vol dir que normalitzi ni accepti segons quines situacions, però ha afegit que és conscient "de la fortalesa que s'ha de tenir com a país en teixit productiu". "Em sap molt de greu com s'ha volgut perjudicar la imatge de la nostra economia atribuint-li factors polítics", ha declarat.

També ha declarat que amb aquest posicionament no defensa que els interessos econòmics vagin "per davant dels socials", però sí que ha dit que "ja n'hi ha prou de discursos simplistes" i que cal ser seriosos. "Fer empresa és fer país", ha etzibat.

stats