Política 06/02/2013

L'oposició critica amb duresa la cimera de Mas contra la corrupció

PSC, PPC, ICV-EUiA i C's demanen al president que expliqui per què no s'han complert els acords del 2001

Anna Mateo
3 min

BarcelonaEls grups parlamentaris han lamentat la reunió del president de la Generalitat, Artur Mas, amb les institucions per combatre la corrupció. C's i ICV-EUiA ja van dir ahir que no assistirien a la reunió de demà al Parlament, que ha estat desconvocada per Núria de Gispert. Avui s'hi ha sumat també el PP, abans de saber la notícia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Restablir la confiança en la política, segons el PSC

El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha afirmat que el seu partit no entén l'objectiu de la cimera. "No creiem que aquest sigui el camí per restablir la confiança dels ciutadans en la política, però creiem que és feina de tots" ha afegit.

Jaume Collboni li ha demanat al president de la Generalitat que es comprometi a "tenir la llei de transparència abans del proper estiu i la llei electoral abans que acabi l'any".

El PP demana més transparència des de la Generalitat

El portaveu del PP, Enric Millo, ha afirmat que "totes aquestes cimeres i reunions només són un 'paripé' innecessari, un despropòsit i una comèdia teatral amb maniobres de distracció". Millo assegura que el president del Govern vol "guanyar temps i marejar la perdiu mentre no es prenen les mesures que s'haurien d'haver pres". A més a més, ha qualificat de "lamentable" que es reunís amb "persones que saben perfectament com han de fer la seva feina i que no necessiten que Artur Mas els digui què han de fer davant la corrupció", fent referència als òrgans institucionals que han assistit a la cimera d'avui.

Els populars van demanar ahir a Artur Mas que desconvoqués la cimera per "la manca de transparència", o que hi convidés els dirigents de tots els partits parlamentaris. "El que hauria d'haver fet el president és explicar què pensa fer ell amb els imputats del seu partit, per començar", ha afegit. "On viu el president quan diu que està tranquil perquè no hi ha cap cas de corrupció a la Generalitat? Tot plegat fa un tuf que no ens agrada gens, però que sobretot crec que genera descrèdit", ha sentenciat.

ICV-EUiA lamenta que els acords del 2001 no s'hagin aplicat

La portaveu d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha qüestionat les paraules del president de la Generalitat, Artur Mas, sobre "fer neteja" al país. Segons Camats, "el mateix Mas no ho fa a casa seva, ja que per una banda té la seva seu embargada i Unió Democràtica té un reconeixement que admet que es va lucrar irregularment per finançar el seu partit". Ha exigit a Artur Mas que "vingui a explicar-nos què passa amb els seus casos de presumpta corrupció, ja que les explicacions són inexistents".

Pel que fa a la proposta d'Artur Mas perquè es revisin els acords del 2001 en contra de la corrupció, Camats ha demanat al president del Govern que expliqui per què no s'han aplicat. "El problema no és que estiguin desfasats els acords o que ja no siguin vàlids, sinó que no s'hagin aplicat durant els últims 12 anys", ha dit.

Ha lamentat que el president de la Generalitat, Artur Mas, no hagi donat explicacions sobre "els presumptes casos de corrupció i imputacions". "Per això creiem que el seu objectiu real és moure's molt per no acabar enlloc." No obstant això, ha afegit que creu "fonamental" que s'acordin mesures i que tots els partits presentin les seves. Però creu també que "a més d'estudiar les propostes cal tenir voluntat política per aplicar-les i donar exemple; en el cas del president Mas, començant a condemnar les actituds de casa seva".

Dolors Camats ha afirmat que desaprova la segona cimera, que es farà d'aquí quinze dies. Creu que "la ciutadania no es quedarà més tranquil·la amb més cimeres, ja que el que compta són les decisions transcendents".

C's vol que tots els imputats dimiteixin

El president de C's, Albert Rivera, ha sigut ferm en demanar les dimissions i les inhabilitacions dels imputats i condemnats. Rivera també ha demanat a Artur Mas que comenci "fent neteja en el seu partit".

stats