POLÍTICA
Política 14/12/2012

La portaveu d'Unió nega que només la data de la consulta obstaculitzi el pacte

Oriol Pujol, secretari general de CDC, diu a Facebook: "Keep calm... And to be continued. Sense acord, qui hi perd és Catalunya. És més el que ens uneix que el que ens separa". Dirigents d'ERC, però, ho atribueixen directament a les pressions de Josep Antoni Duran i Lleida

Ara
1 min

Barcelona"Per una data Unió no s'oposa al pacte". La portaveu d'Unió, Marta Llorens, ha negat així al seu Twitter que la concreció de la data del 2014 per a fer el referèndum d'autodeterminació a què es va comprometre la federació al seu programa electoral sigui l'únic obstacle per al pacte CiU-ERC. Aquesta versió, però, contrasta amb la d'alts dirigents d'ERC integrants del nucli negociador. Oriol Pujol, per la seva banda, ha publicat aquest missatge a Facebook: "Keep calm... And to be continued. Sense acord, qui hi perd és Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També al seu Twitter, el secretari general adjunt dels republicans, Lluís Salvadó, ha lamentat la manca d'acord, que ha admès "sensació de fracàs" després de dues setmanes de negociacions. "Acabem dos setmanes d'intenses negociacions sense acord amb CiU. Sensació de fracàs. Ni consulta ni pacte. Continuarem...", ha tuitejat Salvadó just després que es coneixes el fracàs de la cimera Mas Junqueras, que ha acabat amb l'únic compromís d'ERC de votar la investidura d'Artur Mas.

Francesc Iglesies, secretari d'estratègia i anàlisi electoral d'ERC, ha apuntat directament a Josep Antoni Duran i Lleida com a responsable del fracàs de les negociacions. "Primer round: Duran 1 - Catalunya 0", ha tuitejat, donant peu al hashtag #Duran1Catalunya0.

stats