Política 21/08/2015

CiU, ERC i la CUP forcen el debat sobre l’adhesió de Barcelona a l’AMI

El ple extraordinari serà abans del 27-S

Núria Orriols
2 min
Alfred Bosch, amb els portaveus republicans a l’Ajuntament, Jordi Coronas i Montse Benedí.

BarcelonaL’Ajuntament de Barcelona discutirà i votarà la seva adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) abans del 27 de setembre. Ahir els grups municipals de CiU, ERC i la CUP van registrar la petició d’un ple extraordinari al consistori per forçar el debat sobre la integració de la capital a l’entitat independentista. Tot i la demanda conjunta dels tres grups, no hi va haver escenificació pública de l’acord a tres bandes, sinó que va ser el líder dels republicans a Barcelona, Alfred Bosch, qui va anunciar el “pas endavant”. “Ens hauria agradat fer-ho conjuntament”, va admetre, però va excusar-se dient que la resta de grups van declinar l’oferiment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch es va mostrar convençut que es guanyarà la votació: va argumentar que les forces impulsores sumen 18 regidors de 41 i va pronosticar que els altres partits no hi votaran en contra en bloc. “Comptem amb abstencions”, va assegurar. Ara bé, per materialitzar l’adhesió a l’AMI es necessita la majoria absoluta -21 regidors-, que ara per ara no tenen garantida. “Haurem de treballar per aconseguir-ho”, va afirmar. ERC creu que Barcelona en Comú donarà llibertat de vot als seus regidors. La formació de l’alcaldessa, Ada Colau, però, va evitar ahir pronunciar-se sobre la qüestió, i es va remetre al posicionament que tenen previst fer públic avui.

El dirigent republicà tampoc va poder assegurar que tots els regidors de les formacions que han impulsat la iniciativa -CiU, ERC i la CUP- votin a favor de la incorporació de la capital catalana a l’AMI. Cal tenir en compte que CDC i Unió mantenen grup conjunt al consistori però la federació està trencada, precisament, pel debat independentista. Fonts consultades del PSC deixaven clar ahir a l’ARA que s’oposaran a l’entrada de Barcelona a l’entitat i que tampoc facilitaran l’adhesió amb una abstenció.

stats