Política 27/01/2015

CiU i ERC posposen la partida de les estructures d'Estat als pressupostos per esquivar una impugnació del PP

Els pressupostos i la llei d'acompanyament superen així el penúltim tràmit del Parlament

Europa Press
1 min
Els negociadors de CiU i ERC, ahir abans d’anunciar l’acord que permetrà aprovar els pressupostos del 2015 en comissió i en el ple dels dies 4 i 5 de febrer.

BarcelonaCiU i ERC han evitat aquest dimarts validar l'aposta per crear noves estructures d'Estat recollida en el seu acord pressupostari i esperaran fins l'últim moment per incorporar-les a la llei de pressupostos i a la llei d'acompanyament dels comptes, amb l'objectiu d'eludir una possible impugnació de les dues lleis davant el Consell de Garanties Estatutàries per part del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En votar-se en comissió parlamentària el dictamen de les dues normes -aprovat amb el vot de CiU i ERC-, nacionalistes i republicans han rebutjat els punts referents a les estructures d'estat, de manera que no s'han incorporat al text que s'elevarà al ple i sobre el qual es podria demanar dictamen a l'òrgan consultiu.

Així, si el PP demanés un informe al Consell de Garanties (com ja va fer el 2014), l'aprovació definitiva dels comptes per al 2015 hauria de posposar-se un mes la resolució del recurs, una demora que CiU i ERC estan intentant evitar allunyant, per ara, les estructures d'estat dels textos normatius.

stats