Política 14/12/2012

El govern espanyol adverteix que els acords del pacte CiU-ERC hauran de complir les lleis

Sáenz de Santamaría recorda a Artur Mas que és el president "en funcions" i fa una crida a la "reflexió"

Joan Faus
1 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, s'ha mostrat aquest divendres molt crítica amb les condicions d'un possible acord entre CiU i ERC. "Li recordo que està en funcions i que qualsevol govern ha de complir la Constitució i les lleis, per exemple en la consulta", ha assegurat en la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sáenz de Santamaría ha advertit, en aquest sentit, que l'executiu evitarà que s'incompleixi la Constitució, per exemple, en el cas de la consulta o en qüestions educatives. "Els procediments són els que són; s'acudeix als tribunals. Aquests són els paràmetres de convivència", ha assegurat.

I ha tornat a apel·lar a l'estabilitat a "un govern que té dificultats serioses per ser-ho". Li ha demanat que "tingui molt present que són moments per a l'estabilitat, per treballar junts, per donar confiança i aquestes decisions no donen confiança".

En aquest sentit, la número dos del govern espanyol ha fet una "crida a la reflexió i a la estabilitat" a la federació nacionalista en els possibles pactes amb ERC. Ha considerat que l'acord que estan negociant els dos partits "va bastant més enllà de la celebració d'una consulta inconstitucional, i són les bases per a la construcció d'un estat propi".

La vicepresidenta ha tornat a burxar CiU pel seu resultat electoral. "Els resultats són els que són: ha passat de 62 a 50 diputats per convocar unes eleccions amb un programa determinat, i ara sembla parlar d'un programa molt més important i, a més, molt car". I ha afegit: "Si s'ha perdut suport, no s'entendria anar molt més enllà, això genera una gran incertesa".

stats