Política 14/12/2012

El govern espanyol adverteix que els acords del pacte CiU-ERC hauran de complir les lleis

Sáenz de Santamaría recorda a Artur Mas que és el president "en funcions" i fa una crida a la "reflexió"

Joan Faus
1 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, s'ha mostrat aquest divendres molt crítica amb les condicions d'un possible acord entre CiU i ERC. "Li recordo que està en funcions i que qualsevol govern ha de complir la Constitució i les lleis, per exemple en la consulta", ha assegurat en la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Sáenz de Santamaría ha advertit, en aquest sentit, que l'executiu evitarà que s'incompleixi la Constitució, per exemple, en el cas de la consulta o en qüestions educatives. "Els procediments són els que són; s'acudeix als tribunals. Aquests són els paràmetres de convivència", ha assegurat.

I ha tornat a apel·lar a l'estabilitat a "un govern que té dificultats serioses per ser-ho". Li ha demanat que "tingui molt present que són moments per a l'estabilitat, per treballar junts, per donar confiança i aquestes decisions no donen confiança".

En aquest sentit, la número dos del govern espanyol ha fet una "crida a la reflexió i a la estabilitat" a la federació nacionalista en els possibles pactes amb ERC. Ha considerat que l'acord que estan negociant els dos partits "va bastant més enllà de la celebració d'una consulta inconstitucional, i són les bases per a la construcció d'un estat propi".

La vicepresidenta ha tornat a burxar CiU pel seu resultat electoral. "Els resultats són els que són: ha passat de 62 a 50 diputats per convocar unes eleccions amb un programa determinat, i ara sembla parlar d'un programa molt més important i, a més, molt car". I ha afegit: "Si s'ha perdut suport, no s'entendria anar molt més enllà, això genera una gran incertesa".

stats