Política 02/12/2014

CiU colla Fernández Díaz per la unitat 'secreta' de la Policia al marge de la llei

Presenta al Congrés una bateria de preguntes per escrit, una pregunta oral i petició de compareixença del ministre

Ferran Casas
2 min

BarcelonaÉs inevitable que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, doni en breu explicacions sobre la creació d'una unitat secreta, i al marge de la llei, al Cos Nacional de Policia per perseguir i esbombar casos de corrupció més o menys fonamentats i que afecten a polítics catalans independentistes de la que va informar l'ARA el dilluns. Dilluns el grup parlamentari de CiU al Senat va anunciar que inclourà en la interpel·lació al ministre sobre el cas de l'alcalde de Barcelona Xavier Trias, a qui a partir d'una informació elaborada per aquesta unitat se li hauria atribuït un compte a Suïssa amb més de 12 milions d'euros, una demanda d'informació sobre el cas. ERC al Congrés va registrar una petició de Fernández Díaz i del director de la Policia, l'exdiputat del PP Ignacio Cosidó.

Aquest dimarts el grup de CiU al Congrés també ha emprès iniciatives parlamentàries. El seu portaveu a la comissió d'Interior, el convergent Feliu Guillaumes, ha registrat una bateria de preguntes sobre el tema. Demana resposta per escrit al ministeri sobre si és cert que s'ha creat una unitat especial, on s'enquadra la unitat (segons la informació de l'ARA la formen agents d'Afers Interns i Planificació), de quin comandament depèn, quines actuacions té encarregades, quines funcions té que no pugui assumir la Unitat contra la Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) i si el govern espanyol és conscient que "l'ús partidista" de la policia pot crear "major rebuig de la població catalana cap a Espanya i tot el que representa".

Guillaumes també ha registrat pregunta oral al ministre en la seva propera compareixença i, com els republicans, ha sol·licitat una compareixença expressa de Fernández Díaz per informar sobre el tema.

stats