DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 29/09/2011

CiU i PP demanen més pes del sector privat en intermediació laboral

L'acord posa de manifest que per ara el PP és el principal aliat del Govern en economia, mentre que s'inclina per ERC en matèria d'autogovern

Efe
1 min

BarcelonaEls grups parlamentaris de CiU i PPC han pactat una proposta de resolució al debat de política general en què defensen "més participació del sector privat en la intermediació laboral i en la resta de polítiques actives", en el marc de la reforma del Servei d'Ocupació de Catalunya. La proposta, que aquest dijous aprovarà el Parlament en l'última jornada del debat de política general, posa de manifest que el PP català és actualment el principal aliat de CiU en matèria econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un exercici d'equilibris parlamentaris, CiU ha pactat a la vegada una consulta amb ERC sobre el pacte fiscal i un compromís amb el PSC respecte a la llei electoral. La resolució consensuada entre CiU i PPC que s'aprovarà aquest matí reclama la reforma del "funcionament i estructura" del Servei d'Ocupació de Catalunya i "una nova gestió de les subvencions i programes de formació".

D'altra banda, el text pactat, de caràcter molt genèric, reclama "millorar les desgravacions fiscals per als inversors particulars en projectes emprenedors". També amb la finalitat de facilitar el finançament a empreses i autònoms, demana "avançar l'aplicació de la llei de morositat respecte als terminis de pagament de les administracions de la Generalitat als seus proveïdors". Els dos grups també reclamen un "nou model de formació i orientació professional" en què es combini "la formació al centre educatiu amb la feina en l'empresa".

stats