Política 27/08/2013

C's denuncia que Mas obri les portes de la Generalitat a l'ANC per la Diada, perquè donarà l'esquena als ciutadans

Matías Alonso considera que la pròrroga dels pressupostos són "excuses de mal pagador" i denuncia que hi haurà més retallades

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari general i portaveu de Ciutadans, Matías Alonso, ha denunciat que el Govern de Mas "obri les portes" als organitzadors de la Via Catalana el dia de la Diada i que, d'aquesta manera, doni l'esquena a molts ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alonso ha lamentat la decisió de prorrogar els pressupostos, ja que ho considera "excuses de mal pagador" i adverteix que causarà noves retallades "sense debat parlamentari, d'esquena un cop més als ciutadans i sense que els grups parlamentaris puguin dir-hi la seva per ajustar la despesa a l'interès general".

Alonso ha criticat també que encara que el Govern ara rebutgi l'objectiu de dèficit de l'1,58%, fa un any es conformava amb un objectiu de l'1,5%. És per això que no entén per què el consideren insuficient i fet pel qual el considera una retallada excessiva.

Alonso ha assenyalat que, tot i no haver fet uns pressupostos formals, no vol dir que el Govern no els estigui executant a la seva manera. Ha assegurat que la pròrroga suposarà més retallades sense debat parlamentari i d'esquena un cop més als ciutadans. "No s'iniciaran noves polítiques, seguirem com estàvem, amb la paràlisi política d'un govern paralitzat que no governa més enllà del seu interès principal, que és dividir els catalans i separar Catalunya d'Espanya", ha afegit.

Pel que fa a la cadena humana, el portaveu de Ciutadans ha criticat que el Govern "obri les portes del Palau de la Generalitat" a l'ANC, ja que, des del seu punt de vista, suposarà donar l'esquena a "molts ciutadans". "Mas prioritza l'ús de l'estelada per sobre de la senyera", ha explicat Alonso, que ha afegit que el seu grup parlamentari encara no ha decidit a quins actes assistirà el dia de la Diada.

Llei d'acció exterior

Respecte a la nova llei d'acció exterior, Alonso ha volgut recordar que la Generalitat pot impulsar i promoure els seus interessos, però sempre dins de les seves competències.

"La proposta del Govern va molt més enllà, amb l'objectiu de fer-se passar un cop més pel que no és", ha afegit el portaveu, que ha conclòs denunciant que Mas vulgui imposar "una estructura d'estat al marge de l'estat de dret i en contra de l'estat espanyol".

stats