Política 16/09/2014

Ciutadans demana a Mas que posi les urnes, però "les de veritat"

El president respon a Albert Rivera recordant-li que un 75% de catalans estan a favor de la consulta

Josep Gudiol
2 min

BarcelonaArtur Mas, president de la Generalitat, ha respost a l'intervenció del president de Ciutadans, Albert Rivera, qui ha afirmat que el "camí secessionista" portaria a Catalunya a ser expulsada de l'UE, i li ha assegurat que si en el referèndum escocès guanya el sí a la independència, "tots els països acceptaran el resultat". El president ha assegurat que l'única diferència entre el procés escocès i el català és Madrid i Londres. "Nosaltres hem fet els mateixos passos que han fet els escosesos". Mas ha afirmat que a Catalunya hi ha una majoria parlamentària més àmplia a favor del referèndum, i una majoria més gran que surt als carrers demanant-ho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas, que ha acusat al president de C's de "ser més de plató de televisió que d'una càmara parlamentària", ha recordat que un 75% de la població catalana vol la consulta: "Ens demana que no fem cas del mandat de les urnes, en funció de la democràcia avançada?"

Albert Rivera, líder de Ciutadans, s'ha adreçat al president de la Generalitat, Artur Mas, i ha assegurat que ha sigut el "pitjor president de CiU" i, alhora, "el millor candidat d'ERC". El portaveu de C's li ha preguntat, irònicament, si cada dos anys hi haurien eleccions al Parlament de Catalunya. "Volem votar amb les urnes democràtiques, no les de mentida de l'ANC i Òmnium". I ha afegit: "Jo també li demano que posi les urnes, però les de veritat, unes eleccions autonòmiques".

Rivera s'ha referit a Oriol Junqueras, líder d'ERC, del qui ha criticat que convoqui vagues i faci crides a la desobediència civil des del poder: "En el país nou que vol Junqueras no hi hauran lleis, o només s'hauran de complir amb les que li agraden a ell?". Ha ironitzat sobre la comparació de Mas amb el líder afroamericà Martin Luther King: a mí el govern em recorda més a Stephen King (escriptor de novel.les de terror), perquè fan por. El líder de C's ha denunciat que Mas s'ha convertit en un "ninot polític del senyor Junqueras". Sobre la consulta, Rivera ha tornat a demanar a Mas que pari de donar suport al "procés secessionista" que ha emprès.

D'altra banda, Rivera ha avançat que no donaran suport a la Llei de Consultes, i s'ha adreçat a Miquel Iceta, primer secretari dels socialistes catalans, i li ha expressat la seva incredulitat del perquè votaran a favor d'aquesta llei, quan és "l'instrument que dóna empara al que vol fer el senyor Junqueras", i li ha demanat que canviï d'opinió.

Per últim, s'ha referit al desprestigi de la classe política. Ha avançat que el divendres proposaran una comissió d'investigació sobre el l'expresident de la Generalitat, que "que en ves de cas Pujol s'ha d'anomenar cas Convergència". Ha acusat a Mas de voler fer creure que la qüestió de Pujol és només "un fet individual". "Que no ens prenguin com a tontos". I ha afegit: "Vostè formava part d'aquell govern. Era ni més ni menys que el conseller d'Economia i Hisenda i la mà dreta de l'expresident. Ens vol fer creure que no en sabia res?"

stats