Parlament
Política 09/12/2014

Ciutadans critica que el Govern faci "propaganda" amb els sis milions destinats al Tricentenari

Carina Mejías anuncia que s'ha presentat a les primàries del seu partit per ser candidata per Barcelona

L. Vicens / N. Orriols
2 min

BarcelonaLa portaveu parlamentària de Ciutadans, Carina Mejías, ha criticat durament que el Govern hagi destinat més de sis milions d'euros a la celebració del Tricentenari, uns actes que al seu parer són "propaganda". "Si hi ha diners per això, esperem que també n'hi hagi per pagar farmàcies, escoles bressol...", ha dit Mejías des de la sala de premsa del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mejías ha vinculat aquesta xifra, que han calculat sumant les partides que s'han publicat, amb la llei de transparència que s'està tramitant al Parlament. Ha aprofitat per lamentar que el Govern no faci publiques els diners destinats a la commemoració dels 300 anys del 1714. "No tenim el vot decidit", ha avançat la portaveu, que ha dit que Ciutadans "no votarà en contra, però dubta del vot favorable".

Els pressupostos del "misteri" i del "paper mullat"

Mejías ha qualificat els pressupostos que es votaran la setmana que ve com a pressupostos "del misteri", perquè encara es desconeixen els "acords" que permetran la seva aprovació. "Són uns pressupostos de paper mullat, sense cap mena de credibilitat", ha insistit Mejías, que ha dit que el Govern vol "construir un estat amb pressupostos de comunitat autònoma". Un govern que, al seu parer, segueix amb el "desgovern, la crisi, la paràl·lisi i la corrupció".

Canalitzaran les denúncies per "adoctrinament" a les escoles

"Els alumnes van a l'escola per formar-se, no perquè els adoctrinin ni perquè amb ells es faci politequeria". Les paraules de Mejías han servit per anunciar que el seu partit recollirà les "possibles situacions d'adoctrinament polític" que els pares denunciïn a la seva pàgina web i les posarà en coneixement del departament que dirigeix Irene Rigau.

"És absolutament denunciable", ha lamentat Mejías, que una escola de Manlleu "ensenyi una nadala amb contingut en contra del govern d'Espanya". "Es manipula i es fomenten actituds en contra d'Espanya", ha afirmat.

Es presenta a les primàries per alcaldable de Barcelona

Mejías ha anunciat que "no compatibilitzarà" el càrrec de diputada si guanya les primàries per ser alcaldable de Ciutadans a Barcelona. Un procés on també s'hi ha sumat Víctor Galindo. Ara hauran de recollir els avals necessaris, i tenen temps fins el proper 15 de desembre per fer-ho. Si després guanya les primàries i finalment entra com a regidora, Mejías ha dit que deixarà de ser diputada seguint els estatuts del seu partit, que no permet l'acumulació de càrrecs.

stats