Política 24/03/2015

Ciutadans vol utilitzar la llei de consultes per liquidar la immersió lingüística

Els d'Albert Rivera proposarien aplicar a l'escola pública el model "trilingüe" d'alguns centres privats, segons ha avançat en declaracions a la Cadena SER

Ara
1 min
El vicesecretari general i diputat de Ciutadans José Manuel Villegas, a la seu del partit / ACN

BarcelonaCiutadans torna a posar sobre la taula la polèmica lingüística. El vicesecretari general del partit, José Manuel Villegas, ha avançat en declaracions a la Cadena SER que un dels seus plans és utilitzar la llei de consultes aprovada pel Parlament per liquidar el sistema d'immersió lingüística a les escoles catalanes. Tot i el rebuig frontal de Ciutadans a la llei de consultes aprovada al setembre, en plens preparatius per al 9-N, ara el partit d'Albert Rivera vol fer-la servir per preguntar a la ciutadania si desitja mantenir l'actual sistema o prefereix un model d'escola "trilingüe", on el català hagi de compartir protagonisme amb el castellà i l'anglès, ha explicat Villegas. Aquest és el "sistema que apliquen a les millors escoles privades" i que, segons Villegas, "es pot aplicar també a l'escola pública".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ciutadans es justifica al·legant que la llei que en el seu moment va intentar torpedinar, al costat del PP, "s'haurà d'utilitzar" per fer consultes sobre qüestions que se circumscriguin en l'àmbit de les "competències autonòmiques".

stats