TRANSPARÈNCIA
Política 22/10/2013

C's entrega finalment els comptes de Tribuna Cívica a la Sindicatura

La formació reconeix també que la seu de la fundació va traslladar-se el 2012 a Barcelona, com ha revelat l'ARA

Ara
1 min
ORGANITZAR ACTES DEL PARTIT I SIGNAR MANIFESTOS Tribuna Cívica ha tingut un paper discret i s'ha limitat a poc més que a organitzar actes del partit, tal com demostra la foto d'Albert Rivera a l'escola d'hivern de Ciutadans del març a Barcelona. Precisament aquell dia Rivera va parlar sobre corrupció política. Tribuna Cívica també ha signat manifestos de caire espanyolista els últims temps.

BarcelonaCiutadans ha entregat finalment a la Sindicatura de Comptes la comptabilitat de la seva fundació, Tribuna Cívica, tot i que a l'octubre va notificar-li que no ho faria perquè l'entitat estava subjecta a la llei estatal i no estava registrada al protectorat de fundacions de la Generalitat. En un comunicat emès aquest dimarts subratllen que han presentat els comptes de forma voluntària, ja que la Sindicatura ja havia reconegut que no tenia competències per fiscalitzar Tribuna Cívica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el document tan sols hi apareixen els 7.500 euros que inicialment van cedir des de C's a l'hora de constituir la fundació. A dia d'avui s'han reduït a 3.974 euros, previsiblement després que l'organització pagués l'acte a favor del bilingüisme que va protagonitzar C's el 2012 al Teatre Goya de Barcelona. Tal com havien explicat fins ara els seus portaveus, no hi consta l'ingrés de cap donació o subvenció.

Quant a la seu de Tribuna Cívica, la formació reconeix que el 2012 va traslladar-la de Madrid a Barcelona, tal com ha publicat aquest dimarts l'ARA, ja que, segons explica en el comunicat el secretari general de C's, Matías Alonso, "es va decidir radicar-la a la capital catalana". Tot i això, el també diputat afegeix que "aquest fet no té cap incidència en la naturalesa jurídica i l'àmbit d'actuació d'aquesta entitat", en relació amb la voluntat d'actuar a nivell estatal.

stats