Política 12/11/2017

Clara Ponsatí: "No estàvem prou preparats per donar continuïtat política a l'1-O"

Afirma que només participaria en una llista "transversal" i que no té "cap afany" de tornar a ser consellera

Acn
2 min
Clara Ponsatí, en una entrevista a 'Els Matins' de TV3

BarcelonaLa consellera Clara Ponsatí, cessada pel govern espanyol en aplicació de l'article 155, ha afirmat en una entrevista a RAC1 que el Govern no estava "prou preparat" per donar continuïtat política "de manera sòlida" al resultat del referèndum de l'1-O. En aquest sentit, ha dit que el Govern i l'independentisme no van tenir en compte la "força del nacionalisme espanyol", que considera que estava adormit, i que gestiona "de manera antidemocràtica i a vegades violenta". Amb tot, ha admès que va ser un "error" no haver estat preparats però ha defensat que no va "enredar a ningú".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ponsatí també s'ha referit a les eleccions del 21-D, en què entén que el sobiranisme hi hauria de concórrer a partir d'una única candidatura. "Només estaria en una llista transversal, però no en una llista de partit", ha precisat, i alhora ha afirmat que quan es "restableixi" el govern legítim de Catalunya no té "cap afany" de tornar a ser consellera. També ha dit que la resposta del govern espanyol ha estat "de guerra", amb la col·laboració del partit socialista. "No estàvem preparats per a això", ha reflexionat durant l'entrevista a RAC1, malgrat que creu que "no es pot donar la culpa a les víctimes de les accions dels botxins". Davant d'això, defensa que no va "enredar a ningú".

Sobre si es penedia d'haver deixat Escòcia per ser consellera, ha reconegut que "en l'àmbit personal" sí, però que no s'ho pot plantejar en aquests termes ara mateix. "La meva vida és indubtablement molt diferent que fa quatre mesos. I per a la meva família, encara més", ha afegit. Així mateix, ha assegurat que pensa "constantment" en els empresonats, "especialment en les conselleres".

Amb tot, s'ha mostrat confiada que tornarà a Catalunya i, malgrat que no sap quan, espera que "sigui aviat". "Tenia claríssim que si m'hagués quedat a Barcelona hauria anat a la presó", ha reblat. De moment, precisa que si el jutge decideix extradir-los, recorreran la decisió, però no ha concretat què faran si la decisió és definitiva. Així mateix, ha afirmat que el mateix dia de la declaració d'independència hi havia "molts símptomes" de guerra bruta i per això va "escampar la boira", i ha revelat que va confiar uns documents i materials a un amic i li van "assaltar" el despatx per endur-se'ls.

stats