Política 18/09/2013

Una cinquantena de catedràtics i professors de dret creen un col·lectiu a favor del dret a decidir

Un dels objectius del Col·lectiu Praga és el d'exposar a quines vies jurídiques pot recórrer Catalunya per exercir el dret a decidir

Clàudia Dinarès
1 min

BarcelonaUn grup de juristes vinculats al món acadèmic han presentat aquest dimecres el Col·lectiu Praga, una iniciativa que vol contribuir al debat sobre l'exercici del dret a decidir a Catalunya. Un dels objectius del Col·lectiu és el d'exposar les vies jurídiques a les quals pot recórrer Catalunya per exercir el dret a decidir i, al mateix temps, informar la ciutadania perquè puguin exercir-lo si es convoca la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La catedràtica de la UAB i membre del Col·lectiu Praga Mercè Barceló ha afirmat que la iniciativa neix de la voluntat d'una àmplia majoria de catalans que volen ser cridats a les urnes i que des de l'any 2010 han sortit de forma massiva al carrer per manifestar la voluntat d'autogovern.

No obstant això, Barceló ha volgut remarcar que no es tracta d'un col·lectiu “independentista”, sinó d'un grup “ideològicament divers” que veu el dret a decidir com a una opció “legítima” i “legal” de la societat catalana que no requereix la reforma prèvia de les normes de capçalera de l'ordenament jurídic estatal.

Per la seva banda, el degà de la Facultat de Dret de la UPF i també integrant de la iniciativa, Josep Maria Vilajosana, ha remarcat la necessitat de contribuir al debat públic amb arguments de rigor tècnic però fer-ho "estrictament" per a la ciutadania.

Es tracta, doncs, d'un projecte que en el marc d'un procés democràtic vol dotar els ciutadans de les eines bàsiques per poder decidir lliurement quin futur polític volen per a Catalunya.

stats